Real mesec dni brez Di Marie

Nogometaš Real Madrida Angel di Maria si je na zadnji prvenstveni tekmi poškodoval stegensko mišico.

Objavljeno
07. november 2011 17.35
Posodobljeno
07. november 2011 17.35
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Argentinski nogometaš Angel di Maria si je ob visoki zmagi Real Madrida ta konec tedna v španskem prvenstvu porti Osasuni (7:1) poškodoval stegensko mišico, so sporočili iz kluba. Z igrišč bo zato odsoten štiri tedne, kar pomeni, da bo eden ključnih igralcev španskega kraljevega kluba moral izpustiti tudi reprezentančno tekmo z Argentino, ki se bo v kvalifikacijah za uvstitev na SP 2014 v petek pomerila z Bolivijo, štiri dni pozneje pa še s Kolumbijo.

Pri Realu upajo, da bo di Maria nared vsaj do 10. decembra, ko bo na sporedu obračun z večnim tekmecem Barcelono. Ta v prvenstvu za vodilnimi Madridčani zaostaja za tri točke.

V španski ligi le 16 klubov?

Medtem se je v španskem prvenstvu pojavila pobuda o tem, da bi zmanjšali število klubov v tekmovanju. Tako je predsednik Barcelone Sandro Rossell predlagal, da bi število klubov v prvi španski ligi z 20 zmanjšali na 16. To bi po njegovem mnenju pripomoglo k boljši konkurenci, v akteri Barcelona in Real praktično nimata dostojnega tekmeca za naslov. 

Rosell je hkrati poudaril, da bi bilo dobro omejiti potrošnjo bogatih tujih lastnikov klubov in svojim konkurentom v ligi pomagati pri pravičnejših pogodbah glede televizijskih pravic. Barcelona in Real Madrid namreč trenutno podpisujeta lastne pogodbe glede prenosov tekem in tako pobereta neprimerno več denarja kot njuni domači tekmeci. Rossell zato predlaga, da bi v petih letih sledili modelu angleške lige in »televizijske pravice dali v en boben«, piše STA.