Real popravil okus, a ob koncu trepetal

Cristiano Ronaldo je bil osrednji igralec tekme lige prvakov med Šahtarjem in Real Madridom z dvema goloma in dvema podajama.

Objavljeno
26. november 2015 09.34
SOCCER-CHAMPIONS-SHA-MAD/
Š. Ro.
Š. Ro.

Lvov - Štadion, na katerem je nedavno slovenska nogometna reprezentanca izgubila boj za euro 2016, je sinoči več veselja prinesel nogometašem madridskega Reala. Na tekmi lige prvakov je »beli balet« s 4:3 premagal Šahtar in potrdil napredovanje v osmino finala.

Madridčani so v 70. minuti že zacelili rane po bolečem porazu na sobotnem clasicu z Barcelono, saj so že vodili s 4:0, toda domači so s tremi goli v zadnjih 12 minutah znova opozorili, da moštvo Rafaela Beniteza vendarle ni »pravo«.

Osrednji igralec dvoboja je bil Cristiano Ronaldo, čigar prihodnost v Maridu se je v zadnjem obdobju zdela zelo negotova. Portugalec je bil deležen tudi številnih kritik za slabo predstavo na clasicu, a se tokrat oddolžil v svojem slogu: z dvema goloma je svojo bero v ligi prvakov povečal že na 84, podajalec je bil tudi pri zadetkih Luke Modrića in Daniela Carvajala.

»Mislim, da smo začeli zelo dobro, zadeli prvi in nadzorovali potek tekme. Imeli smo več priložnosti in podobno smo začeli tudi drugi polčas, ko smo še dodali tri gole. Bili smo čvrsti, igrali dobro. A v zadnjih 15 minutah smo se preveč sprostili in dopustili, da so se stvari zapletle, Šahtar se je razigral. Vseeno je na koncu dneva pomembno, da je Real dobro igral, da smo pokazali pravi pristop. Čeprav smo si že zagotovili nastop v osmini finala, smo imeli dovolj motivacije, želeli smo ostati na prvem mestu in to nam je tudi uspelo. Zadovoljni smo, uresničili smo cilj. Ta tekma nam je pomagala, da smo si tudi opomogli po porazu z Barcelono,« se je po tekmi razgovoril CR7.

A so njegovo predstvo vseeno zasenčili trije pozni goli (dva je zabil Alex Teixeira, enega pa Dentinho), zaradi katerih seveda Benitez ni mogel biti preveč zadovoljen. »Danes je vse šlo šlo po načrtu. Večji del tekme. Toda Šahtar je močna in agresivna ekipa. Ni presenečenje, da so zadeli doma. Na zadnjih treh tekmah smo prejeli kar deset golov, a danes smo delovali kot dobra celota, kot prava ekipa, kar je spodbuden znak. Tudi štirim golom v gosteh ne gre gledati v zobe. Mislim, da smo s tem dokazali, da gremo v pravo smer,« je še menil trener.

Na drugi strani je bil lahko kljub porazu zadovoljen tudi trener Šahtarja Mircea Lucescu: »Nismo si predstavljali, da nam lahko uspe takšen dramatičen preobrat. Ekipa je pokazala močan značaj, ohranili smo ponos in ugled kluba.«