Cadiz se je pritožil, bo Real izključen iz kraljevega pokala?

Ker je trener Benitez na igrišče poslal tudi Rusa Čeriševa, ki ne bi smel nastopiti, galaktikom grozijo sankcije.

Objavljeno
03. december 2015 10.47
FBL-ESP-CUP-CADIZ-REALMADRID
J. P., G. L.
J. P., G. L.

Madrid - Španskemu nogometnemu gigantu Realu Madridu se obeta izključitev iz kraljevega pokala, saj si je privoščil hudo birokratsko napako, po kakršnih so v preteklosti klubom prepovedali nadaljevanje nastopanja v tem tekmovanju. V sinočnjem dvoboju četrtega kola so galaktiki resda brez težav, s 3:1, odpravili tretjeligaša Cadiz, prvi gol je že v tretji minuti prispeval 24-letni ruski napadalec Denis Čerišev, zaradi katerega pa bo Real očitno potegnil kratko.

V lanski sezoni, v kateri si je kruh služil kot soigralec Bojana Jokića pri Villarrealu, je bil namreč kaznovan in bi moral še odslužiti eno tekmo prepovedi igranja, na kar pa je njegovi zdajšnji delodajalec pozabil, trener Rafael Benitez ga je tako uvrstil v začetno enajsterico, na klop pa ga povlekel šele po glavnem odmoru, ko je izvedel za napako.

Ker so se pri Cadizu odločili za pritožbo, je zdaj usoda madridskega kluba v rokah španske zveze, ki bo svojo odločitev o kazni sporočila do petka. »Dobili smo odgovor španske nogometne zveze, Real bo dobil rok za pritožbo,« so potrdili pri Cadizu, medtem ko so pri kraljevem klubu še naprej otepajo krivde. »Po pravilniku mora zveza obvestiti igralca. Čerišev ni bil obveščen, zato je igral,« je zapisal direktor Reala Emilio Butragueno.

Emilio Rosales, nekdanji sodnik, zdaj pa pristojni za nadzor igralcev, mu je nemudoma odgovoril: »Obvestil sem klub po telefonu in s faksom, nisem pa dobil nobenega odgovora.«