Redknapp: Beckhama bi novembra pričakali odprtih rok

Eden najuspešnejših angleških nogometašev David Beckham se bo po šestih tednih treniranja z moštvom Tottenham Hotspur vrnil nazaj v ZDA, saj se bo v začetku marca pričela nova sezona MLS, kjer brani barve Los Angeles Galaxyja. Harry Redknapp skrivaj upa, da se bo nekdanji angleški kapetan novembra vrnil v London.

Objavljeno
22. februar 2011 18.16
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
London - David Beckham je zagotovo eden najbolj priljubljenih in prepoznavnih angleških nogometašev, ki je pri svojih 35. letih že prišel v svojo igralsko pomlad. Nekdanji angleški kapetan se je na novo sezono ameriške MLS, ki se prične marca in traja do novembra, pripravljal na Otoku, saj ga je med svoje vrste vzelo vedno bolj priljubljeno in tudi uspešno moštvo Tottenham Hotspur.

Beckham je z ekipo treniral zadnjih šest tednov, sedaj pa je prišel čas slovesa, a kot kaže očitno še ne povsem dokončnega. Njegova pogodba z moštvom Los Angeles Galaxy se izteče po koncu sezone, sam Beckham pa si nato želi ponovno vrniti na evropske zelenice, še najraje bi zaigral v angleški premier league. Z njegovim pristopom do dela in igralskimi sposobnostmi je zadovoljen tudi trener Tottenhama Harry Redknapp, ki je dejal, da bi ob koncu leta Beckhama sprejel odprtih rok.

»Je zelo zaposlena oseba, ki ima neverjetno življensko zgodbo. Kljub temu, da bi lahko zadnja dva meseca počival v varnem zavetju svojega doma, se je odločil, da se bo pridružil nam in vneto treniral vsak dan. To vam pove kakšen vrste človek je. Preprosto obožuje nogomet,« je bil Redknapp poln hvale na račun Beckhama.

»Ob tem je tudi odličen vzornik, saj si je vse prislužil s trdim delom. Dobro se je razumel z vsemi člani našega moštva, zato bi ga odprtih rok sprejeli, kadarkoli bi si to želel. Še vedno zna igrati odličen nogomet, njegove podaje in streli so izvrstni. Nisem se poglobil v možnost, da bi nas okrepil novembra, saj je to naloga vodstva kluba. Tu je tudi finančen vidik - niti sanja se mi ne, koliko je trenutno vreden na trgu,« je še dejal strateg Tottenhama.