Redknapp: Gattuso je nor

Tekma osmine finala lige prvakov med domačim AC Milanom in moštvom Tottenham Hotspurs nam bo poleg velike zmage Angležev (1:0) ostala v spominu tudi po številnih incidentih, v katerih je »blestel« Italijan Gennaro Gattuso. Kot se je izrazil trener Tottenhama Harry Redknapp, je Gattuso na zelenici na trenutke res izgledal nor.

Objavljeno
16. februar 2011 09.40
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Milano - Moštvo Tottenham Hotspur je na gostovanju v Milanu prišlo do pomembne zmage za preboj v četrtfinale prestižne lige prvakov, saj so po napeti tekmi le uspeli priti do končnega slavja (1:0). Strelec edinega gola je bil visokorasli napadalec Peter Crouch, ki je po odlični akciji izjemno hitrega Aarona Lennona žogo le še potisnil za hrbet domačega vratarja Christiana Abbiatija.

A bolj kot sama tekma, nam bodo v spominu ostali številni incidenti, v katerih je prednjačil zlasti Italijan Gennaro Gattuso, ki je na trenutko deloval, kot se je po tekmi izrazil trener Tottenhama Harry Redknapp, nor. Gattuso je imel skozi celotno tekmo oster dvoboj s Crouchem, vrhunec dogajanja pa je bilo, ko se je zapletel v konflikt s pomočnikom trenerja pri Tottenhamu Joejom Jordanom. Gattuso je namreč nekdanjega nogometaša AC Milana zgrabil za vrat in ga začel daviti, hujši obračun pa so preprečili šele njegovi soigralci.

»Ne razumem, zakaj so stvari šle tako daleč. Gattuso je imel iz meni neznanega razloga konflikt z Jordanom, vse skupaj pa je delovalo precej noro. Lahko rečem, da je izgubil glavo sredi tekme in je deloval nor,« je dogodek komentiral Redknapp.

Temperamentni Italijan se je že znašel pod drobnogledom Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je danes proti njem pričela disciplinski postopek. Kot so sporočili iz Uefe, se bo disciplinska komisija sestala 21. februarja in podrobno preučila primer.

 »Izgubil sem nadzor nad samim seboj. Ni nobenega opravičila za to, kar sem storil in za svoja dejanja prevzemam polno odgovornost. Bil sem zelo nervozen. Nisem se želel prepirati z nasprotnimi igralci, zato sem se sporekel z Jordanom, ki me je izzival, kar pa je bila velika napaka,« je dejal skesani Gattuso, ki je prejel tudi rumeni karton in zato ne bo mogel igrati na povratni tekmi v Londonu.

Izjemno nešportno potezo pa si je privoščil tudi vezist AC Milana Mathieu Flamini, ki je napravil oster prekršek nad Hrvatom Vedranom Čorluko in nato spodbujal svoje navijače k glasnemu navijanju. »To je prekršek, ki lomi noge. Danes bo Čorluka opravil zdravniški pregled in šele nato bomo izvedeli, kako huda je njegova poškodba,« je še dejal angleški strateg.

Trener Milana Massimiliano Allegri sicer ni izgubil upanje na napredovanje, saj meni, da lahko njegovi varovanci na povratni tekmi izid obrnejo sebi v prid. »V Londonu bomo morali pokazati precej drugačen pristop. Četrtfinale so še vedno dosegljiv cilj, zato bomo na Otok odpotovali z upanjem na visoko zmago,« ostaja optimističen Allergi, ki je še zatrdil, da incidenta ob zaključku tekme ni dobro videl.

Nekaj izpadov Gattusa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku





Prekršek Flaminija nad Čorluko