Redknapp: Naj se pravljica ne konča

Po včerajšnji uvrstitvi Tottenhama v četrtfinale nogometne lige prvakov trener Harry Redknapp verjame, da so njihovi navijači »v devetih nebesih«, čeprav si sam želi ostati na realnih tleh.

Objavljeno
10. marec 2011 13.43
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
London - Tottenham je po zmagi nad Milanom z 1:0 na prvi tekmi zdržal pritisk rdeče-črnih na White Hart Lane v Londonu in se z izidom 0:0 uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. S tem je klub končno stopil iz sence mestnega tekmeca Arsenala, ki je dan prej klonil proti Barceloni.

Redknapp je zvestim navijačem zaželel, naj uživajo vsak trenutek te pravljice. »Ne vem, kako daleč lahko pridemo, a že zdaj smo naredili veliko. Če bi pred dvema letoma rekli, da bomo med najboljšo osmerico v ligi prvakov, bi nam rekli, da smo nori. Na to si niso upali pomisliti niti navijači. Naj zdaj uživajo v tej sanjski pravljici,« je ob zgodovinskem uspehu kluba povedal Redknapp. Tottenham se je namreč prvič prebil med četrtfinaliste.

»Zdaj bom odšel domov, si privoščil sendvič in čaj, psa odpeljal na sprehod. Ne želim, da bi me preveč odneslo, zdaj ko nam gre dobro. Ni še čas za praznovanje. Nogometaše že čaka trening, uživajo pa lahko doslej le navijači,« je povedal trener londonskega kluba. Kot je še dejal, verjame, da bodo lahko nadaljevali izjemen niz in se prebili vse do polfinala. Ob tem se nadeja le, da bi se izognili španskemu velikanu Barceloni. »To je ena od ekip, proti kateri gotovo ne bi želel igrati med najboljšo osmerico. Vsak, ki jo bo lahko premagal, bo storil veliko. Nihče ne ve, morda jo lahko tudi mi. Prišli smo daleč in ne mislimo še odnehati,« je še povedal.

Na drugi strani je tekma brez zadetkov v veliko žalost pahnila nogometaše Milana, ki kljub agresivnemu napadu niso uspeli prebiti trde obrambe gostiteljev. Gol Petra Croucha s prve tekme na San Siru pa jih je tako oddaljil od napredovanja. »Igrali smo dobro, nogometaši so na dveh tekmah naredili vse, kar je bilo v njihovi moči. Pričakovali smo lahko veliko, a žal nismo zadeli, zato smo obstali pred vrati četrtfinala. Je sicer nekaj grenkega priokusa, a verjamem, da bomo s takšnimi predstavami konkurenčni tudi v nadaljevanju sezone,« je povedal trener Massimiliano Allegri.