Reprezentant Radosavljević nova okrepitev Olimpije

Pri nogometnem prvoligašu Olimpiji krepijo igralski kader, zadnji odmeven novinec je Aleksandar Radosavljević.

Objavljeno
26. september 2013 15.52
regent nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija bo vsaj do konca sezone močnejši za pomembno okrepitev, dolgoletnega reprezentanta Aleksandra Radosavljevića. Izkušeni 34-letni Kranjčan je nazadnje na Nizozemskem branil barve ADO Den Haaga in VVV Venla in bil po izteku pogodbe prost igralec, celotno zadnje desetletje pa si je kruh služil na tujem (v Rusiji pri Šiniku Jaroslavlu in Tomu Tomsku, v Grčiji pri Larissi).

V zvezni vrsti slovenske izbrane vrste je doslej odigral 39 dvobojev, nazadnje je dres z državnim grbom oblekel pred dobrimi tremi meseci na kvalifikacijski tekmi z Islandijo v Reykjaviku. Nastopil je tudi v vseh slovenskih obračunih na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki. Radosavljević je po podpisu pogodbe danes že prvič treniral z zmaji. Pred tem se je na slovenskih zelenicah nazadnje podil v sezoni 2003/04 kot član Mure.

»Želim pomagati tej dokaj mladi ekipi. Upam, da bomo naredili korak naprej, igrali dobro in poskočili po ligaški razpredelnici. Po nekaj treningih bo slika jasnejša. Olimpija ima kakovost, mislim, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam tudi mlajšim igralcem. Bil sem v procesu treninga, s fizično pripravo torej ne bi smel imeti težav,« je po prvem treningu pojasnil Radosavljević.

Olimpija je sicer v zadnjem času precej ojačala igralski kader, pred Radosavljevićem so se med novinci znašli Črnogorca Marko Vukčević in Nikola Nikezić ter domači branilec Milan Anđelković. Menda pa je pred vrati Olimpije tudi nekdanji bočni branilec Domžal in nazadnje moldavskega Šerifa iz Tiraspola Tadej Apatič.