Reprezentanti ohranili učinkovitost iz Osla

Josip Iličić je zapustil igro zaradi bolečin v ahilovi tetivi, Samir Handanović je debitiral za Inter v serie A.

Objavljeno
17. september 2012 10.11
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Prvo ime konca tedna med slovenskimi nogometnimi legionarji je pripadlo Josipu Iličiću. Toda ne zavoljo kakšne vragolije na igrišču, saj tam ni bistveno izstopal od povprečja reprezentančnih soigralcev. Plejmejker Palerma si je namreč poškodoval ahilovo tetivo in dobil novega trenerja.

Palermov predsednik Maurizio Zamparini je v desetletni vladavini na Siciliji zamenjal že 17. trenerja kluba, če upoštevamo tudi strokovnjake, ki so se vrnili k svojemu šefu. Klub v »rožnatih« majicah je na domačem štadionu le remiziral z rivalom s sosednjega otoka, Cagliarijem (1:1), in tako po treh kolih ostaja pri točki; tudi zadnjeuvrščena Siena jih je zbrala več, a zaradi kazni ostaja pri »minus štirih«.

Josip Iličić resda ni igral slabo, poročevalec Gazzette dello Sport mu je, denimo, prisodil pozitivno oceno 6, boljšo pa sta si prislužila le švicarski štoper Von Bergen (6,5) in zimzeleni zvezdnik Miccoli (6,5). Kljub temu so italijanski kolegi prepričani, da so Sicilijanci delovali na igrišču »brez identitete, pogum fantov pa ni bil dovolj za kaj več od točke«. Iličić je zapustil igrišče v 53. minuti, ko si je ob igrišču podal roko z reprezentančnim soigralcem Jasminom Kurtićem, toda ne zavoljo slabe igre. »Jojo« si je poškodoval ahilovo tetivo na desni nogi, z igrišča je odšel predčasno. Njegov trener Giuseppe Sannino ga je pohvalil – ko še ni vedel, da mu bo dal Zamparini delovno knjižico – z besedami: »Obstajajo igralci, ki veliko tečejo, pa jih to pot nisem videl. Dva, konkretno Abel Hernandez in Josip Iličić, pa sta tekla še več, četudi večina trdi, da ne moreta igrati na tak način.«

Pol ure pozneje je postal trener Palerma Gian Piero Gasperini, tvorec renesanse Genoe (2006-10), ki se je v minuli sezoni preizkusil tudi pri Interju, a tam zdržal vsega nekaj tekem. »Raje sem zamenjal trenerja, kot da izpademo v serie B in tako izgubimo 40 milijonov evrov,« je menjavo slikovito pojasnil Zamparini.