Reus spet poškodovan

Marco Reus velja za pravega osmoljenca s poškodbami, med drugim je moral zaradi poškodb izpustiti več velikih tekmovanj.

Objavljeno
29. maj 2017 19.54
SOCCER-GERMANY-CUP-FINAL/
A. V.
A. V.
Dortmund - Nemški nogometni reprezentant Marco Reus je konec sezone spet pričakal poškodovan. Tokrat je nogometaš dortmundske Borussie, ki ga v karieri nenehno pestijo poškodbe, v finalu pokala v soboto staknil poškodbo križnih kolenskih vezi, tako da ga čaka nekajmesečni premor.

Reus se je poškodoval v soboto na finalni tekmi nemškega pokala v Berlinu, ko je njegova Borussia zmagala v dvoboju z Eintrachtom. Po zdravniških pregledih so ugotovili, da si je raztrgal križno vez desnega kolena, terapije in okrevanje bodo predvidoma trajali več mesecev.

Nogometaš, ki bo v sredo dopolnil 28 let, je sicer po poškodbi v prvem polčasu po koncu tekme prišepal na igrišče s povitim kolenom in se udeležil slavja ob osvojitvi pokalne lovorike.

Zaradi čim boljših priprav na svetovno prvenstvo 2018 so Reusa nedavno v nemški reprezentanci preventivno črtali s seznama potnikov za prihajajoči pokal konfederacij v Rusiji. Reus je moral izpusti že svetovno prvenstvo leta 2014, ko so njegovi rojaki postali svetovni prvaki, takrat zaradi hujše poškodbe gležnja.

Reus sicer velja za pravega osmoljenca s poškodbami, med drugim je moral zaradi poškodbe dimelj izpustiti tudi Euro 2016, v pravkar končani sezoni 2016/17 pa so ga zdravniki že obravnavali zaradi natrgane kite v podkolenskem zgibu in poškodovane pete.