Nekdanji skavt Udineseja novi trener Luke Kopra

Nogometaši Luke Koper bodo odslej trenirali pod taktirko 49-letnega italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija.

Objavljeno
04. oktober 2012 16.42
Posodobljeno
04. oktober 2012 16.50
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Koper - Slabi rezultati v zadnjih treh kolih domačega nogometnega prvenstva so v začetku tedna z mesta trenerja Luke Kopra odnesli Milivoja Bračuna. Na njegovo mesto so danes ustoličili 49-letnega italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija.

Vanoli, ki je s klubom podpisal dveletno pogodbo, je nazadnje opravljal vlogo športnega direktorja pri Sofijskem CSKA-ju, kjer se mu je v kratkem nakazoval tudi trenerski prevzem prve ekipe. V klubu zatrjujejo, da Italijan razmere v klubu dobro pozna, saj je bil v preteklosti reden gost Bonifike, kjer je tekme spremljal v vlogi oglednika Videmskega prvoligaša Udineseja.

»Nekatere igralce že poznam, druge bom kmalu. Jezikovnih ovir ne bo težko premostiti je prepričan. V CSKA-jevi slačilnici so igralci govorili sedem različnih jezikov a na igrišču govori le eden. Konec koncev pa nekaj fantov govori in razume italijansko, tako da težav ne bo,« je ob svoji predstavitvi dejal Vanoli.

V preteklosti je vodil italijanskega drugoligaša Arezza, švicarskega prvoligaša Lugana (2005/06) in tamkajšnjega drug ligaša Mendrisia. V Italiji se je kalil v nižjih ligah, tri sezone ( 2006/2009) pa je treniral mladinsko ekipo Udineseja, od koder je s seboj pripeljal tudi kondicijskega trenerja Fabia Fioreja, ki je v lanski sezoni skrbel za fizično pripravljenost italijanskega prvoligaša Novare.

Prvi Vanolijev pomočnik je postal dosedanji trener kadetske ekipe Novica Nikčevič, za pripravljenost vratarjev pa bo skrbel Željko Maksič, ki je doslej prav tako skrbel za vzgojo vratarjev v nižjih selekcijah koprskega kluba.

Zadovoljstvo z vizijo novega trenerja članske ekipa so izrazili tudi člani UO; predsednik Andrej Poljšak, podpredsednik Ante Guberac in predstavnik glavnega pokrovitelja kluba Luke Koper, Bojan Babič, ki so se udeležili današnje tiskovne konference.