Romunija in Azerbajdžan ostala brez selektorjev

Romunski selektor Victor Piturca in dosedanji selektor Azerbajdžana Berti Vogts sta odstopila s svojega položaja.

Objavljeno
17. oktober 2014 13.44
Finland Romania Euro Soccer
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bukarešta - Romunska nogometna reprezentanca je ostala brez selektorja, potem ko je dosedanji prvi mož Victor Piturca sprejel ponudbo arabskega Al Ittihada.

58-letni Piturca je bil na selektorskem položaju od leta 2011, to pa je bil njegov tretji mandat na klopi Romunije (1998-1999, 2004-2009, 2011-2014). Piturca je Romune vodil na 96 uradnih tekmah in zabeležil 53 zmag.

Romunska reprezentanca je uspešno začela kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2016 in je s sedmimi točkami na drugem mestu skupine F, boljši izkupiček ima le Severna Irska (9).

Z arabskim moštvom Al Ittihad je sodeloval tudi nekdanji slovenski selektor in sedanji trener Rijeke Matjaž Kek, ki pa je na svojem položaju ostal manj kot dva meseca.

Vogts zapustil Azerbajdžan

Novega selektorja bodo morali poiskati tudi v azerbajdžanski reprezentanci, ki jo je zapustil nemški strokovnjak Berti Vogts.

67-letni Vogts se je za odhod odločil po nizu slabih rezultatov, sodu pa je dno izbil visok poraz v kvalifikacijah za EP 2016 proti Hrvaški (0:6). Vodstvo reprezentance ga je poskušalo prepričati, naj nadaljuje s svojim delom, vendar neuspešno.

Vogts, ki je Azerbajdžan vodil od marca 2008, svojim igralcem očita pomanjkanje telesne pripravljenosti in slab značaj.

Nemški strokovnjak je še pojasnil, da je pa pripravljen sodelovati z zaenkrat še neznanim novim selektorjem, da bi se ta čim prej vključil v delo z ekipo.