Ronalda in Mourinha so zasuli s kritikami

Je Real Madrid v boju za naslov španskega prvaka dokončno odpisan? Barcelona je v 25. kolu primere division večnemu tekmecu spet ušla na prednost sedmih točk, iberski mediji in navijači pa so že izrekli večinsko sodbo: Barça bo tretjič zapored osvojila prvenstvo.

Objavljeno
28. februar 2011 11.11
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – V madridskem taboru je res nemirno, glavni tarči pa trener Mourinho in prvi as Ronaldo. O razpletu minulega konca tedna v Španiji so ta čas najbolj zgovorne številne ankete različnih tamkajšnjih športnih časopisov. Bralci Marce menijo (80,3 %), da je ostal Real brez možnosti za naslov prvaka, bralci časnika As so prepričani (70 %), da Realov trener Jose Mourinho neupravičeno usmerja pozornost na sodnike in vodstvo tekmovanja. Oba dnevnika sta madridska. Podobno je v Kataloniji: po anketi Munda Deportiva (68 %) je Real na štadionu Riazor v La Coruñi izgubil prvenstvo, Sport namiguje (52 %) da je Barcelona tako rekoč že prvak.

Vse tekme igramo za Barço!

»Vselej igramo tekme za Barcelono, to ni naključje. Vodstvo tekmovanja natančno ve, zakaj to počne, verjemite,« je po remiju brez golov v Galiciji povedal Mourinho. Treba je priznati, Real je imel proti Deportivu (spet) obilo smole, oziroma so bili njegovi napadalci neučinkoviti – v končnici tekme so dvakrat stresli okvir vrat, domače je reševal tudi sijajni vratar Daniel Aranzubia. Po tekmi so mnogi uperili prst prav v najboljšega igralca »baletnikov« Ronalda, češ da na igrišču preveč »solira«, da se premalo zaveda dejstev o nogometnih zakonitostih kot moštveni igri in da se obremenjuje z osebnim dvobojem z Lionelom Messijem.

Messi je namreč dve uri prej svojo nalogo opravil z odliko. Tudi najzvestejši navijači Barcelone bi se le stežka spomnili, kdaj je Barça zadnjič igrala s takšno lahkotnostjo kot na Mallorci (0:3). Hkrati se je med strelce vpisal tudi Messi in svojo prednost pred Ronaldom povečal na dva gola (26:24).

Real naj proda Kakaja

Po namigovanju španskih kolegov naj bi bil brazilski reprezentant Kaka tako rekoč na Realovih izstopnih vratih. Nekdaj najboljši nogometaš na svetu (2007), ki se v tej sezoni nikakor ne znajde, nagajajo pa mu tudi kronične poškodbe prepon, naj bi bil blizu prestopa v Chelsea. Prav sedanji Chelseajev trener Carlo Ancelotti je tedaj brazilskega upa v Milanu preobrazil v vrhunskega nogometaša, ki je v rdeče-črnem dresu osvojil vse, kar se osvojiti da. Kar 70 % bralcev dnevnika AS (N = 36.060) je na vprašanje, ali naj Real proda Kakaja, odgovorilo pritrdilno.

 V Nemčiji že odločeno?

Deset kol pred koncem nemškega prvenstva je, kar zadeva boj za šampionski krožnik, že bolj ali manj vse odločeno. Borussia Dortmund je zmagala še v Münchnu, kjer je pred 69.000 gledalci premagala Bayern s 3:1. Bavarci po porazu v velikem derbiju zaostajajo za 16 točk, drugouvrščeni Bayer za 12. Borussia D. je zadnji naslov prvaka osvojila v sezoni 2001/02. DELO_2X_