Ronaldinho bo kariero nadaljeval v Mehiki

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho je presenetil s selitvijo v prvo mehiško ligo, igral bo za Queretaro.

Objavljeno
06. september 2014 09.52
Brazil Ronaldinho Mexico
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Mexico City - Potem ko se je Ronaldinho po koncu kariere na evropskih zelenicah leta 2011 vrnil v domovino in zaigral za Flamengo in Atletico Mineiro, se zdaj ponovno podaja v tujino. Pri 34 letih njegove kariere še ni konec, poskusil se bo v povsem novem izzivu - v mehiški prvi ligi.

Brazilski zvezdnik je presenetil z odločitvijo, da se pridruži moštvu Queretaro, s katerim je že podpisal dveletno pogodbo. »Za Mehiko sem se odločil, ker so me tam vedno odlično sprejeli. Zelo se že veselim, da bom lahko igral za Queretaro,« je povedal nogometaš, ki je bil brez kluba od konca julija, ko se mu je iztekla pogodba z Atleticom.

Nekdanji nogometaš Paris St. Germain, Milana in Barcelone, v prestopnem obdobju pa so ga povezaovali tudi z angleškim QPR, bo v novem moštvu nosil številko 49, ki je že od nekdaj njegova srečna številka.

Mehiški klub sicer ni na naboljšem glasu, lani so ga zaradi korupcijskega škandala skoraj vrgli iz lige, nogometašem so zamujale plače, tudi rezultati niso na želeni ravni, a Ronaldinho bo moštvo skušal vrniti nazaj na vrh.