Ronaldo: Bili smo boljši, zaslužimo si Euro

Portugalci so v dodatnih kvalifikacijah premagali reprezentanco BiH in si tako zagotovili vstopnico za evropsko prvenstvo 2012.

Objavljeno
16. november 2011 09.09
Posodobljeno
16. november 2011 11.03
P. D., Š. Ro., Delo.si
P. D., Š. Ro., Delo.si

Lizbona - Včerajšnja povratna tekma med reprezentancama Portugalske ter Bosne in Hercegovine se je usodno končala za slednjo - varovanci Safeta Sušića so si tako zapravili možnost za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu prihodnje leto.

Tekma se je končala z visoko zmago domačinov, Bosance so premagali s kar 6:2. Portugalci so skozi celotno tekmo igrali zelo dominantno in gostom pustili le malo manevrskega prostora. Zadetke za Portugalsko so dosegli Cristiano Ronaldo (2), Helder Postiga (2) ter Miguel Veloso in Nani. Prvega izmed golov je Ronaldo dosegel iz prostega strela. »Mislim, da so se ljudje navadili, da zmeraj zadanem gol iz prostega strela. To je postala ena izmed mojih značilnosti,« je po tekmi dejal najbolje plačani nogometaš na svetu.

»Odigral sem dobro tekmo in dosegel dva gola. Cela ekipa je igrala zelo dobro. Presrečen sem, da odhajamo na Euro. Če smo iskreni, se je Portugalska naprej uvrstila povsem zasluženo. Bili smo boljša ekipa, to smo dokazali na povratni tekmi,« je še dejal Ronaldo.

Bosanski debakl

Gostje iz BiH so prvi zadetek dosegli v 41. minuti, ko je bil iz bele točke natančen Misimović, nato pa je v 65. minuti zadel še Spahić. Po visokem porazu so bili kajpak močno razočarani, a vseeno Portugalcem na EP zaželeli veliko sreče. »Čestitke Portugalcem, igrali so hitreje in bolje in želim jim veliko sreče na prvenstvu,« je dejal bosanski selektor Safet Susić.

Bolj kritično so poraz sprejeli bosanski mediji in tekmo v Lizboni označili za debakl. Kot so zapisali, si je Portugalska zmago zaslužila, ob takšni igri pa bi lahko bila ena od kandidatk za naslov. Ob tem niso bili nič kaj prizanesljivi do bosanskega selektorja Safeta Sušić, ki se še ni odločil, ali bo na čelu reprezentance ostal tudi v kvalifikacijah za SP.