Ronaldo bo še enkrat oblekel brazilski dres

Legendarni brazilski napadalec Ronaldo, ki se je pred dnevi poslovil od aktivnega igranja nogometa, bo še enkrat oblekel dres brazilske izbrane vrste. To se bo zgodilo 7. junija, ko se bo Brazilija na Ronaldovi poslovilni tekmi pomerila z Romunijo v Sao Paulu.

Objavljeno
02. marec 2011 17.27
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Sao Paolo - Brazilski nogometaš Ronaldo je pred kratkim sporočil, da se poslavlja od profesionalnega igranja nogometa, vendar pa bo vseeno še enkrat oblekel dres brazilske reprezentance, za katero je sicer zbral 97 nastopov.

Ronaldo bo namreč zaigral še na svoji poslovilni tekmi s Kariokami, in sicer na prijateljskem srečanju z Romunijo, 7. junija v Sao Paolu. »Ronaldo si zasluži poslovilno tekmo, prav tako si si ga tudi naviojači zaslužijo še enkrat videti v izbrani vrsti Brazilije na našem štadionu,« je povedal Ricardo Teixeira, prvi mož brazilske nogometne zveze. »Prepričan sem, da bo slavje primerno vsem dosežkom, ki so zaznamovali njegovo uspešno kariero,« je še dejal.

Ronaldo se je od nogometa v solzah poslovil 24. februarja, brazilska zveza pa bo poskrbela, da se bo na polnem štadionu Pacaembu poslovil še od navijačev. Kot obljubljajo, bo spektakel podoben, kot so ga pripravili ob slovesu Peleja in Zica.

Ronaldova zadnja uradna tekma za Brazilijo je bila leta 2006 v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Nemčiji, ko so Brazilci izpadli proti Franciji. V klubski karieri je sicer Ronaldo igral za Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan in Corinthians. Trikrat je osvojil naslov najboljšega nogometaša na svetu, za Brazilijo pa je na 97 tekmah dosegel 62 golov.