Ronaldo: Čas je, da grem

Pri 34 letih bo kariero profesionalnega nogometaša sklenil Brazilec Ronaldo, trikratni dobitnik priznanja za najboljšega nogometaša leta in s 15 goli najboljši strelec svetovnih prvenstev. »Il Phenomeno« je danes številnim predstavnikom sedme sile novico o upokojitvi tudi uradno potrdil.

Objavljeno
14. februar 2011 11.22
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Sao Paolo - Nekdanji najboljši nogometaš sveta, Brazilec Ronaldo se poslavlja od nogometnih zelenic. Pri 34 letih bo sklenil bogato kariero profesionalnega igralca, v kateri je z Brazilijo dvakrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1994 in 2002) in trikrat prejel tudi priznanje najboljšega nogometaša leta (1996, 1997, 2002). Trikrat je naziv prejel le še Francoz Zinedine Zidane.

Ronaldo se je sicer v svoji karieri ubadal s številnimi poškodbami, vseeno pa zabil več kot 350 golov za različne klube, med drugim je igral za PSV, Barcelono, Inter, Real Madrid in AC Milan. S 15 goli za brazilsko reprezentanco je tudi najboljši strelec svetovnih prvenstev.

»Ne morem več. Želim si nadaljevati, a enostavno ne zmorem, zato končujem mednarodno kariero. Na igrišču ne morem več izvesti akcije, tako kot si jo zamislim. Mislim, da je čas, da odidem,« je povedal za Estado de Sao Paulo. »Glava bi še nadaljevala, a mi telo tega ne dopusti,« je še dejal.

Ronaldo ima sicer  pogodbo s Corinthiansom do konca te sezone, vendar pa bo zaradi izpada kluba iz pokala Libertadores kariero končal predčasno.

Nekaj vrhuncev Ronaldove kariere: