Ronaldo domnevni žrtvi posilstva plačal 375.000 dolarjev

Spiegel se pri poročanju sklicuje na dokumente, ki jih je prejel preko platforme "Football Leaks".

Objavljeno
15. april 2017 16.45
FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REALMADRID
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je leta 2010 ženski, ki ga je obtožila posilstva, plačal 375.000 dolarjev za molk, je v petek poročal nemški časnik Der Spiegel. Slednja je v zameno za denar pristala na to, da bo molčala o dogodkih, ki so se zgodili junija 2009 v Las Vegasu.

Spiegel se pri poročanju sklicuje na dokumente, ki jih je prejel preko platforme "Football Leaks", odvetniki Cristiana Ronalda pa obtožbe na račun svojega varovanca zanikajo.

Kaj točno se je 13. junija 2009 dogajalo v hotelu v Las Vegasu, bržkone ne bo jasno nikoli, a zadeva je šla na sodišče v Nevadi, stranki pa sta se 12. januarja 2010 dogovorili za izvensodno poravnavi. Kot poroča Der Spiegel, ima dokument o poravnavi tri strani, podpisal pa ga je Ronaldov odvetnik Carlos Osorio de Castro.

Časnik Bild pa piše, da pri Spieglu poznajo tudi identiteto domnevne žrtve. Ta se je zavezala k molku, a naj bi Ronaldu poslala šest strani dolgo pismo, v katerem je s svojega stališča natančno opisala dogodke v hotelu, domnevno posilstvo in poškodbe, ki naj bi jih utrpela. Tudi to pismo naj bi bilo dosegljivo novinarjem.

Zvezdnik madridskega Reala ima odvetnika tudi v Münchnu. Johannes Kreile zavrača vse obtožbe, napovedal pa je tudi, da bo Ronaldo ukrepal v zvezi z vsemi neresničnimi trditvami in napadi na svoje pravice.