Ronaldo: Eusebio, rekordi so zato, da jih podiramo

Kdo je boljši, Cristiano Ronaldo ali Eusebio? Debata je razžalostila 71-letnega portugalskega mojstra.

Objavljeno
09. oktober 2013 19.42
FBL-WC2014-RUS-POR
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lizbona - Na Portugalskem se je vnela javna debata o tem, kdo je njihov najboljši nogometaš vseh časov, Cristiano Ronaldo ali Eusebio. Slednjega je zvezdnik Real Madrida nedavno prehitel na večni lestvici strelcev za portugalsko reprezentanco, vse skupaj pa je danes 71-letnega mjostra močno užalostilo.

»Žalostno je, da se delajo te primerjave. Zdaj je lažje. Jaz nisem nikoli igral proti Azerbajdžanu in Liechtensteinu. Za Portugalsko sem odigral 64 tekem in dosegel 41 golov,« je prejšnji mesec, ko se je Ronaldo proslavil s »hat-trickom« proti Severni Irski, dejal legendarni nogometaš.

Ronaldo ima s 43 goli na lestvici najboljših portugalskih strelcev pred seboj zdaj le še Pedra Pauleta (47), kdaj ga bo presegel pa je le še vprašanje časa. Pred novim ciklusom reprezentančnih tekem pa je zvezdnik potolažil Eusebia in mu sporočil, naj ne bo žalosten zaradi primerjav, vendarle so» rekordi zato, da se jih podira«.

»Mislim, da se s tem nima smisla obremenjevati. Rekordi so pač zato, da jih presegamo. Zaradi tega nihče ne bi smel biti žalosten,« je med pripravami portugalske reprezentance v Obidosu povedal Ronaldo. »Sam zaradi tega ne čutim pritiska, kajti Eusebio bo za vedno ostal Eusebio, Cristiano pa Cristiano. Normalno je, da naju primerjajo, vseeno pa Eusebio naj ne bo žalosten, saj bo vedno imel posebno mesto v zgodovini,« je še potolažil »Črnega panterja«.

Roonaldo je ob tem še dodal, da si želi še naprej pisati zgodovino. »Želim si vztrajati in odigrati še kakšnih 100 tekem za Portugalsko. Mislim, da po tem, nihče ne bo mogel biti žalosten,« je dejal nogometaš Reala in si za vzor vzel Luisa Figa, ki je v portugalskem dresu odigral kar 127 tekem.