Ronaldo: Zlato žogo bo osvojil Messi

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo ne verjame, da lahko januarja osvoji prestižno zlato žogo.

Objavljeno
13. november 2015 10.08
Posodobljeno
13. november 2015 10.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Portugalski nogometni virtuoz Cristiano Ronaldo je v intervjuju z Jonathanom Rossom dejal, da bo po njegovem mnenju Argentinec Lionel Messi januarja osvojil svojo peto zlato žogo.

Svetovna nogometna zveza (FIFA) bo prestižno nagrado podelila 11. januarja prihodnje leto v Zürichu, pri čemer upošteva rezultate, ki so jih nogometaši dosegli med 22. novembrom 2014 in 20. novembrom 2015.

Letošnjega januarja je nagrado prejel Ronaldo, ki pa od takrat na igrišču ni bil tako uspešen kot Messi. Portugalec je bil sicer v minuli sezoni z 48 goli najboljši strelec v Evropi, vendar pa z Realom ostal brez vseh pomembnejših lovorik, medtem ko je Argentinec z Barcelono osvojil ligo prvakov, špansko prvenstvo in španski pokal.

»Če sem iskren, bo po mojem mnenju zlato žogo osvojil Messi, saj o prejemniku te nagrade odloča glasovanje. Pretekla sezona je bila zame najboljša v karieri, v njej sem bil najboljši strelec v Evropi, a bom le težko osvojil zlato žogo. Po pravici povedano me to ne skrbi, saj si nisem nikoli mislil, da bom to nagrado osvojil trikrat,« je ocenil Ronaldo.

Portugalec je govoril tudi o tem, kakšen odnos imata z Lionelom Messijem: »Ne morem mu reči rival. Imava normalen odnos. Sicer nisva dobra prijatelja, vendar se spoštujeva. On igra za en klub, jaz za drugega, oba pa sva osvojila vse najpomembnejše lovorike,« je dejal Ronaldo.