Ronaldo: Messi je najboljši igralec na svetu

Nekdanji brazilski nogometaš Ronaldo meni, da je argentinski zvezdnik Lionel Messi boljši od Portugalca Cristiana Ronalda.

Objavljeno
15. september 2012 14.35
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rio de Janeiro - Legendarni brazilski nogometaš Luis Nazario de Lima, ki je bolje poznan kot Ronaldo, je razkril, da je zanj najboljši nogometaš na svetu član Barcelone Lionel Messi.

»Messi je v mojih očeh boljši kot Ronaldo. Dajem mu prednost, ker je na igrišču za odtenek bolj ustvarjalen. Čeprav je Argentinec, in vsi poznate veliko nogometno tekmovalnost med Brazilijo in Argentino, je moj izbor za najboljšega nogometaša Messi,« je dejal Brazilec, ki je v svoji karieri med drugim igral za Inter, Milan, Barcelono in Real.

Nekdanji nogometaš je spregovoril tudi o svojem mladem rojaku Neymarju. »Mislim, da mora Neymar še naprej trdo delati in napredovati, da bi lahko zaigral tudi v Evropi in tam pustil vidnejši pečat,« je dejal Ronaldo.

Brazilec, čigar vzdevek je fenomen (»Il Fenomeno«), je bil najboljši nogometaš Mednarodne nogometne zveze (FIFA) v letih 1996, 1997 in 2002, z Brazilijo je dvakrat postal svetovni prvak (1994, 2002) in je s 15 goli najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev.