Ronaldo ni obseden z zlato žogo

Portugalski nogometni rekorder Cristiano Ronaldo zaščitil Rafo Beniteza, v nedeljo z Bojanom Jokićem?

Objavljeno
10. december 2015 00.23
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Četudi je madridski Real predvčerajšnjim rekordno visoko premagal skromni švedski klub Malmö, je večer v Madridu prinesel več sporočil. Realovi nogometaši so igrali pristno kolektivno, sledili navodilom trenerja, po tekmi pa ostali na trdnih tleh, pri čemer je prednjačil najboljši med njimi Cristiano Ronaldo.

Zelo težko bi bilo po visokem porazu Malmöja zapisati – to je Real(no). Realov tekmec je oktobra končal sezono v povprečni švedski ligi na petem mestu, 12 točk za Norrköpingom, ki bo v naslednji sezoni nastopil v drugem kolu kvalifikacij za ligo prvakov. Po drugi strani pa je zmaga z osmimi goli razlike vendarle – zmaga z osmimi goli. V »običajnih« razmerah se moštvo »ustavi« pri rezultatu 4:0, 5:0 in tekmo varno pripelje do konca brez poškodb in kartonov, Realovi nogometaši in trener pa so vendarle želeli sporočiti, da so še kako živi in še vedno v igri za najodmevnejši lovoriki v tej klubski sezoni. Pravi odgovor na vprašanje, kako se je zasedba trenerja Rafaela Beniteza pobrala po bolečih porazih s Sevillo in Barcelono, bi lahko ponudilo že nedeljsko (20.30) gostovanje v Villarrealu, ki goji čvrst nogomet z granitno obrambo.

Kdo ve, morda se bo na bočno-krilnih položajih meril z Ronaldom tudi Bojan Jokić – prvi adut Villarreala na levem boku Jaume Costa je poškodovan –, če se bo CR7 premikal z enega krila na drugo. Portugalec, ki bo 5. februarja dopolnil 31 let, je ta čas najbolj razigran nogometaš v Španiji, kljub temu, da je imel na začetku sezone določene težave. V 20 tekmah španskega DP in lige prvakov je nanizal 21 golov in 6 podaj za gol.

»Kdo ne bi bil vesel po petih zaporednih zmagah? Vesel sem zaradi moštva, ki se trudi in gara na treningih, in posebej Ronalda, čigar visoke ambicije iz tekme v tekmo so najboljša pomoč za rast ekipe in vse večjo samozavest fantov,« je ocenil Benitez, ki ga je javno izpostavil tudi Ronaldo. »V Madridu sem od leta 2009, vem, da prav vsak, ki pride v Real, potrebuje čas za prilagoditev. Trener opravlja zahtevno delo, ki ga po mojem mnenju opravlja uspešno. Nismo še osvojili vseh njegovih zamisli,« je zatrdil Ronaldo, ki je s štirimi goli proti Švedom izboljšal svoj prejšnji rekord 9 golov v rednem delu LP, ki si ga je lastil z Luizem Adrianom.

Ronaldo se je po tekmi kar dolgo zadržal v druženju z novinarji, spregovoril je o različnih tematikah, ki so v zadnjem času načele mir v Realovi hiši. Na provokacijo Gerarda Piqueja ni nasedel, na opazko o zlati žogi – ki naj bi jo januarja prejel Lionel Messi – pa je odgovoril: »Nisem obseden z zlato žogo. Po vsem, s čemer sem se soočal na začetku sezone, sem zdaj zadovoljen, pri čemer so mi pomagali predvsem soigralci.«

Cristiano ni pozabil na nenavadne stvari, ki jih je klub preživel v zadnjem času, kot so nenavadne poškodbe, afera Benzemaja ali izključitev Reala iz španskega pokala. »Pomembno je, da smo ohranili trezne misli in se usmerili le v treninge. Prav tako smo našli nekaj poučnega tudi v visokem porazu z Barcelono, ki nas je prizemljil in nas predramil. Lahko smo le še boljši,« je prepričan Ronaldo.