Ronaldo razmišlja o vrnitvi na Otok

Portugalski zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo je nezadovoljen s klubsko politiko in naj bi bil pripravljen zapustiti Madrid.

Objavljeno
16. september 2014 13.15
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-ATLETICO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Pri desetkratnem evropskem prvaku Realu se pred začetkom evropske sezone ubadajo z nezadovoljstvom prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki naj bi resno razmišljal o vrnitvi k Manchester Unitedu.

29-letni Ronaldo se je Realu pridružil leta 2009 iz vrst rdečih vragov, se nemudoma uveljavil pri madridskem moštvu in postal ljubljenec navijačev. Vrhunec njegove kariere pri Realu je bila letošnja zmaga v ligi prvakov, deseta v zgodovini galaktikov, po kateri ni bilo niti malo slutiti, da bi bil Portugalec nezadovoljen v klubu, ki lahko ugodi njegovim visokim finančnim zahtevam in ga obda z vrhunskimi soigralci.

A prav klubska politika je tisto, kar najbolj moti Cristiana Ronalda. Madridčani so v zadnjih letih prodali številne odlične nogometaše, med drugimi Mesuta Özila, Angela di Mario in Xabija Alonsa, kar je Portugalca zelo razjezilo.

Calderon in Di Maria potrdila Ronaldovo nezadovoljstvo

Da je Cristiano Ronaldo res vse prej kot srečen v Realu, je potrdil tudi nekdanji predsednik kluba Ramon Calderon: »Dobil sem občutek, da je naveličan politike predsednika Florentina Pereza. Ni mu bilo všeč, da je klub prodal Gonzala Higuaina, lani je izrazil nestrinjanje s prodajo Mesuta Özila, zdaj pa so za nameček prodali še Xabija Alonsa in Angela di Mario,« je dejal Calderon.

Prav Angel di Maria, ki je letos za 75 milijonov funtov prestopil k Manchester Unitedu, je podprl Calderonove besede: »Po moji oceni je zelo nezadovoljen v Realu in ne vem, koliko časa bo še zdržal tam.«

Podobno meni tudi priznani španski novinar Guillem Balague: »Sam je povedal, da je nezadovoljen. Sanja o vrnitvi k Manchester Unitedu in klub ima na voljo dovolj denarja. Vse je pripravljeno, da se ta prestop uresniči.«

Bleščeča kariera pri Realu

Portugalec vse od svojega prihoda blesti v dresu Reala, s katerim je osvojil špansko prvenstvo, pokal in superpokal, letos pa je dočakal tudi deseti naslov evropskega prvaka in dodal zmago v evropskem superpokalu.

Ronaldo je prejel tudi števile lovorike za svoje individualne predstave, bil je proglašen za najboljšega igralca na svetu (2013) in v Evropi (2014), poleg tega pa je v pretekli sezoni postavil rekord po številu golov v ligi prvakov (17) in bil dvakrat najboljši strelec španskega prvenstva (2010/11, 2013/14).