Ronaldo zahteva, Real plača

Španska javnost se sprašuje, kolikšen kupček milijonov je Cristiano Ronaldo dobil s podpisom nove pogodbe.

Objavljeno
16. september 2013 15.15
Spain Soccer Real Madrid Ronaldo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Potem ko je bilo v zadnjem obdobju veliko ugibanj o prihodnosti Cristiana Ronalda v Real Madridu, je portugalski zvezdnik te dni razjasnil dvome in podpisal novo petletno pogodbo.

Če so zdaj potihnile špekulacije o njegovi vrnitvi v Manchester United, se španska javnost zdaj sprašuje, koliko bo z novo pogodbo znašal njegov letni zaslužek. Ronaldo, ki je v Real prestopil za kar 94 milijonov evrov, naj bi v enem letu prejel od 17 do 21 milijonov evrov.

Španski mediji imajo namreč o tem različne podatke: športni dnevnik z največjo naklado Marca trdi, da bo Ronaldo vsako leto zaslužil 17 milijonov evrov, El Mundo nasprotno zatrjuje, da si je Ronaldo k omenjenemu znesku zagotovil še dodaten evrski milijonček na podlagi posebnih nagrad, športni dnevnik As pa celo trdi, da bo napadalčeva letna plača dosegla 21 milijonov evrov.

Madridski Real, ki se je nedavno že »proslavil« z rekordno odkošnino za Garetha Bala, tako znova podira finančne mejnike. Z dosedanjimi najvišjim zaslužkom v španskem prvenstvu se je lahko pohvalil argentinski zvezdnik Lionel Messi, ki mu rivalska Barcelona na sezono plačuje 16 milijonov evrov, Ronaldo pa bi tako brez dvoma zdaj postal najbolje plačani nogometaš na Pirenejskem polotoku.

Portugalec je po novem na klub vezan do konca sezone 2018. Vse od njegovega prestopa iz Manchester Uniteda leta 2009 je nepogrešljivi del napada kraljevega kluba, v 203 nastopih je za moštvo dosegel tudi ravno toliko golov.

»Stvar je jasna. Če nogometaš v štirih sezonah pri klubu na vsaki od 200 tekem da gol, bo seveda od vodstva kmalu zahteval več. Če takšen igralec zahteva, klub tudi plača,« so zapisali pri Marci, medtem ko so pri konkurenčnem časniku Sport iz Barcelone vendarle izrazili dvom, da si Ronaldo zares zaslužili 18 milijonov na leto.