Ronaldo že v portugalskem dresu, poškodba rame ni hujša

Vodstvo Real Madrida je danes potrdilo, da si Cristiano Ronaldo na nedeljskem clasicu ni huje poškodoval rame.

Objavljeno
08. oktober 2012 18.42
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-REAL MADRID
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Prvi zvezdnik Real Madrida Cristiano Ronaldo je nedeljski derbi španskega prvenstva z Barcelono (2:2) ob dveh zadetkih končal tudi z lažjo poškodbo rame. Portugalec je nerodno padel po skoku v vratarjevem prostoru v 64. minuti, a čez nekaj minut že zabil svoj drugi gol.

Ronaldo je sicer z bolečinami v ramenu tekmo končal, podrobnejše preiskave pa so danes pokazale, da ne gre za hujšo poškodbo. Kot so sporočili iz kluba, je nogometni zvezdnik že odpotoval v domovino, kjer se bo s portugalsko reprezentanco pripravljal na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2014.

»Nogometaša je še danes zjutraj pregledalo zdravniško osebje Reala in ugotovilo, da poškodba ni hujša, prav tako Ronaldo ni potreboval pregleda v bolnišnici,« je na spletni strani zapisalo vodstvo kluba in dodalo, da je klub o poškodbi že obvestil tudi portugalsko reprezentanco, ki začenja priprave v Obidosu.

Ronaldo bo tako po vsej verjetnosti že v moštvu za petkovo tekmo proti Rusiji ter nato štiri dni pozneje še za obračun s Severno Irsko.

Zvezdnik Reala je bil skupaj z Lionelom Messijem glavni junak nedeljskega el clasica. Oba sta namreč zabila po dva gola. »Samo občudujem ga lahko. Je rojen zmagovalec, tekmo je želel končati, čeprav ga je rama močno bolela. Le redki igralci, lahko moštvu prinesejo toliko,« je po tekmi za eno od španskih televizij povedal direktor Reala Emilio Butraguen.