Rooney: Igralci smo Moyesa pustili na cedilu

Manchester United je pred četrtim porazom v angleškem prvenstvu presenetljivo rešil 18-letni up Adnan Janužaj.

Objavljeno
07. oktober 2013 12.25
Britain Soccer Premier League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Trener Manchester Uniteda David Moyes je v novi sezoni stopil v velike čevlje, v katerih očitno ni najlažje hoditi. Sezona se namreč za rdeče vrage ni začela najbolje, naslednik Alexa Fergusona je z moštvom na sedmih tekmah angleškega prvenstva doslej vpisal le deset točk.

Eden prvih zvezdnikov moštva Wayne Rooney je trenerju vseeno izkazal podporo in dejal, da ga ne krivi za slabši začetek. Ravno nasprotno. Meni namreč, da so Moyesa na cedilu doslej pustili igralci. »Seveda, zdaj je pod pritiskom trener, a ekipa mora biti tista, ki ga ne sme razočarati. Moramo stopiti skupaj, se boriti in sčasoma se bomo pobrali. Je pa res, da bo to verjetno neka prehodna sezona. Z novim trenerjem se moramo prilagoditi novemu načinu igre, za to pa potrebujemo tudi nekaj več časa. Glavno pa je, da moramo trenerju nujno prikazati boljše predstave,« je povedal Rooney.

Na sobotni tekmi proti Sunderlandu se je United že spogledoval s četrtim porazom v prvenstvu, a je v drugem polčasu njegovo čast presenetljivo rešil mladi belgijski up Adnan Janužaj, ki je zabil dva gola za zmago z 2:1. Moyes je šokiral že s tem, ko ga je vključil v ekipo, a 18-letnik je upravičil zaupanje z blestečo predstavo.

Mladi Belgijec s kosovsko albanskimi koreninami je navdušil tudi Rooneyja. »Bili smo pod velikim pritiskom, a mu je trener zaupal. Gre za zelo samozavestnega igralca. Veselje ga je gledati. Večina mlajših nogometašev je ob prvem stiku s člani nekoliko boječa in sramežljiva, a on pa se na tej ravni očitno počuti zelo sproščeno. Zaupa v svoje sposobnosti, kar je tudi prav,« je še dejal angleški napadalec in za potezo pohvalil tudi Moyesa: »Bilo je zelo pogumno, da ga je v danih okoliščinah vključil v igro, a se je  njegova poteza obrestovala in to me zelo veseli.«