Rooney proti San Marinu kot angleški kapetan

Angleški nogometni selektor Roy Hodgson je kapetanski trak za kvalifikacijsko tekmo s San Marinom podelil Waynu Rooneyju.

Objavljeno
11. oktober 2012 17.40
FBL-WC2014-ENG-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney bo nosil kapetanski trak angleške reprezentance na jutrišnji tekmi kvalifikacij za SP 2014 proti San Marinu. Selektor Roy Hodgson mu je to vlogo zaupal, ker je Steven Gerrard kaznovan, njegov namestnik Frank Lampard pa ima težave s poškodbo kolena.

Rooney je enkrat že bil v vlogo kapetana Anglije, in sicer na prijateljski tekmi z Brazilijo v Dohi, leta 2009. Ob napadalcu rdečih vragov je bil kandidat za kapetanski trak tudi vratar Joe Hart.

Za Rooneyja je to druga vesela novica v zadnjih dneh. Z ženo Coleen sta namreč nedavno sporočila, da pričakujeta drugega otroka.

»To je zame velika čast, nekaj, na kar sem zares ponosen. Je tudi velik izziv zame, zato se že zelo veselim petkove tekme. Upam, da bom ekipo kot kapetan popeljal do zmage,« je povedal Rooney, ki ga bo najverjetneje na torkovi tekmi s Poljsko že zamenjal Gerrard.

Brez Lamparda in Bertranda

Angleška nogometna reprezentanca bo na petkovi kvalifikacijski tekmi proti San Marinu igrala brez poškodovanih Franka Lamparda in Ryana Bertranda. Nogometaša Chelseaja imata zdravstvene težave, Lamprd ima poškodovano koleno, Bertrand pa je staknil infekcijo na grlu. Oba bosta najverjetneje že na voljo selektorju za torkovo tekmo.

Angleži imajo po dveh kolih kvalifikacij štiri točke in so v skupini H izenačeni s Poljsko in Črno goro.