Rubin Kazan v Ljudski vrt prihaja brez poraza

Evropska liga: tekmeci Maribora v skupini D so v tej sezoni v ruski ligi dosegli šest remijev in dve zmagi. 

Objavljeno
16. september 2013 13.19
Nogomet
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Trener Maribora Ante Čačić je pred evropskim tednom in tretjim zaporednim tekmovanjem v evropski ligi (tekmoval bo v skupini D) še v ligaškem ritmu. »V osmi tekmi smo sedmič zmagali. Osvojili smo 22 od 24 možnih točk. To je najpomembnejše in je odlično za vzdušje v moštvu za četrtkov evropski štart,« je po ligaški zmagi v Domžalah, kar je že sedma v tej sezoni, dejal Čačić, ki je včeraj začel temeljitejše priprave za prvega nasprotnika v evropski ligi, ruskega Rubina iz Kazana.

Mariborčani bodo po odhodu enega od najvidnejših igralcev v minulih sezonah Agima Ibraimija (Cagliari) in po dveh sezonah nabiranja izkušenj poskušali iztržiti še boljši izkupiček, kot so ga v prvih dveh sezonah. V prvem nastopu so osvojili točko, in sicer proti portugalski Bragi (1:1), lani štiri po zmagi v uvodni tekmi proti Panathinaikosu s 3:0 in neodločenemu izidu s Tottenhamom 1:1.

Kar zadeva igralski kader, je nekaj težav. Zdravljenje zveznega igralca Dejana Mezge se je zavleklo, Ibraimijev naslednik, Urugvajec Pablo Cepellini pa telesno še ni pripravljen za napore v zahtevni evropski ligi.

Rubin je minuli vikend tudi po osmih kolih ohranil niz tekem brez porazov. Na gostovanju v Permu je še šestič igral neodločeno in kot že po tradiciji brez golov. Z 12 točkami in razliko v golih 7:3 je na 7. mestu. V Permu je trener Kurban Berdijev, ki že od leta 2001 vodi moštvo, igral z naslednjo postavo (4-2-3-1): Rižikov, Kuzmin, Cesar, Marcano, Mavinga; M'Villa, Natho; Eremenko (od 67. Mubarak), Kulik, Torbinski (od 56. Rjazancev); Rondon.

Mariborski tekmec v 2. kolu EL, Wigan, je v 6. kolu druge angleške lige (championship) gostoval pri Leicesterju in izgubil z 0:2. Z 8 točkami zaseda 13. mesto. Tretji tekmec, Zulte Waregem, je v 7. kolu belgijske prve lige gostoval v Genku in doživel manjšo katastrofo. Gostitelji so bili boljši s 5:2 (strelca za Waregem sta bila Mouhamadou Habib in Thorgan Hazard).

Vse tekme Maribora v EL v Ljudskem vrtu bodo ob 19. uri.