Rudar kategorično zavrnil namige o nameščanju tekem

»NK Rudar Velenje se trudi in zavzema za pregledno in vzorno delovanje na poslovnem in na tekmovalnem področju.«

Objavljeno
14. maj 2017 09.28
mpi-nogomet
J. P.
J. P.

Velenje - Pri trenutno sedmouvrščenem slovenskem nogometnem prvoligašu Rudarju so se z ogorčenjem odzvali na poročanje televizijske hiše Planet TV v informativni oddaji Planet danes, češ da naj bi bil klub - konkretneje vratar Matej Radan in branilca Darko Zec in Mateo Mužek - vpleten v prirejanje tekem in nameščanje izidov. Televizijska postaja se sklicuje na dobro obveščene nogometne vire, v imenu kluba pa se je z javnim pismom oglasil predsednik upravnega odbora Simon Dobaj in kategorično zavrnil vse navedbe. Izjavo, objavljeno na spletni strani kluba, povzemamo v celoti in nelektorirano. 

»NK Rudar Velenje se odziva na novico, ki je bila objavljena na Planet TV glede prirejanja tekem. UO NK Rudar Velenje strogo zavrača vsaka namigovanja glede nameščanja tekem. To je direktni napad na klub, na njegovo tradicijo ter posledično tudi na vse selekcije v klubu. UO si je in si bo vedno prizadeval, da se nogomet igra v poštenem duhu, v skladu z vsemi pravili evropskega in svetovnega nogometa. V kolikor bodo zaznani dokazi nameščanja, bo UO nemudoma z vso odgovornostjo ukrepal in obelodanil ustreznim organom ter podal kazenske ovadbe zoper osumljene storilce.

Nogometni klub Rudar Velenje se trudi in zavzema za pregledno in vzorno delovanje tako na poslovnem kot tudi na tekmovalnem področju. Vsi akterji kluba, tako Upravni odbor kot igralci, so se zavezali k spoštovanju veljavnih predpisov RS, Statuta kluba, pravil Nogometne zveze Slovenije, Uefa, Fifa, vključno z etičnim kodeksom Fifa ter k preprečevanju in vzdrževanju aktivnosti, ki bi ogrožale integriteto tekmovanj ali vodile k zlorabi nogometne igre, ter pri tem še posebej preprečevali in se sami vzdržali vsakršnega nedovoljenega vplivanja na izid tekme oziroma na potek tekme ali tekmovanja, organiziranih na podlagi pravil Fifa, Uefa ali NZS.

Še enkrat poudarjamo zavezanost vseh igralcev k fer, športni in pošteni borbi na igrišču. Istočasno klub podpira vse tri omenjene igralce, kot tudi ostale člane prve ekipe in jim stoji ob strani.

V imenu igralcev in UO NK Rudar Velenje pričakujemo od iniciatorjev tega prispevka javno opravičilo ali pa trdne dokaze, da trditve kluba ne držijo.«