Rujevica eksplodirala: Kekova Rijeka hrvaški prvak! (VIDEO)

To se je zgodilo prvič v klubski zgodovini, Kekovi varovanci so naslov potrdili z današnjo zmago s 4:0 nad Cibalio.

Objavljeno
21. maj 2017 23.28
Matjaž Kek, NK Rijeka
J. P.
J. P.

Reka - Nogometaši Rijeke pod taktirko nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka pišejo klubsko zgodovino. V današnjem dvoboju predzadnjega, 35. kola hrvaškega prvoligaškega tekmovanja so namreč na štadionu Rujevica do vrha napolnili mrežo predzadnje Cibalie (4:0) in tako z že 27. zmago v sezoni potrdili prvi naslov državnih prvakov, ne glede na to, kako se bo razpletel derbi zadnjega kola s prvim zasledovalcem, zagrebškim Dinamom. Ta namreč zaostaja že nenadomestljivih pet točk. 

Rečani - v prihodnji sezoni so si zagotovili nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov - so želeli po hitrem postopku razrešiti še zadnje dvome o zmagovalcu in šampionu - in res so jih, že po četrt ure igre so namreč vodili z 2:0. V enajsti minuti je nekdanji bundesligaš, švicarski napadalec Mario Gavranović, zadel prvič, štiri minute pozneje še drugič. Da je Kekova četa odšla na glavni odmor s tremi zadetki zaloge, je v prvi minuti sodnikovega dodatka pokrbel slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je bil v pogonu ves dvoboju, medtem ko je Matic Črnic obsedel na klopi. 

Piko na »i« odločilni zmagi je v 72. minuti postavil Dario Župarić. Ko se je sodniška piščalka še zadnjič oglasila, pa je v manj kot uri razprodana Rujevica jasno ponorela in eksplodirala. Navijači so trumoma drli na igrišče, dolgo pričakovano veliko slavje se je lahko začelo ... Rijeka je tako prekinila debelo desetletje dolgo dominanco Zagrebčanov, ki jim tokrat ne preostane drugega kot zadovoljiti se z drugim mestom. Še zanimivost: pri novem hrvaškem prvaku so zavrnili ponujeno možnost, da bi zmagovalni pokal dvignili že danes. Odločili so se, da ga bodo šele - pomenljivo - po sobotnem gostovanju na Maksimirju v Zagrebu.