Ryan Giggs najboljši nogometaš Manchester Uniteda vseh časov

Navijači kultnega angleškega nogometnega kluba Manchester United so v veliki anketi izbirali nogometaša, ki je po njihovem mnenju pustil največji pečat v klubu. Laskavi naziv si je prislužil Valižan Ryan Giggs, ki je sicer tudi rekorder po številu nastopov za »rdeče vrage«.

Objavljeno
01. februar 2011 20.21
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Manchester - Valižan v dresu Manchester Uniteda igra že svojo celo kariero, debitiral pa je v sezoni 1990/91. Z »rdečimi vragi« je v svoji bogati karieri osvojil vse, kar se je praktično osvojiti dalo. Kar 11 je namreč postal angleški prvak, štirikrat je osvojil angleški pokal, dvakrat pa je v zrak dvignil tudi pokal v prestižni ligi prvakov. V velikem glasovanju navijačev kluba, ki je trajalo kar dober mesec in pol, je Giggs prehitel celo klubski legendi, kot sta Sir Bobby Charlton in George Best.

»Iskreno povedano, me je izbor resnično šokiral. Niti v sanjah ne bi pomislil, da bodo navijači izbrali mene, saj je za klub v njegovi bogati zgodovino igralo precej izjemnih nogometašev,« je po razglasitvi rezultatov dejal 37-letni Valižan, ki pa se počasi bliža koncu svoje izjemne kariere.

Tudi dolgoletni trener kluba sloviti Sir Alex Ferguson je zadovljen z izidom glasovanja, saj prav tako meni, da si Giggs laskavi naslov zasluži. »Njegov predstave na zelenici so vrhunske že 20 let. Celo sedaj, pri svojih 37 letih igra Ryan izjemno. Ob tem je tudi odličen vzornik vsem mladim nogometašem, ki si želijo uspeti,« je o svojem varovancu dejal legendarni Škot.

Giggs pa je sestavil tudi svojo lestvico najboljših nogometašev kluba, kjer je prvo mesto zasedel Paul Scholes, sledita pa mu Peter Schmeichel in Roy Keane. »Scholesy je po mojem mnenju prava klubska legenda. Videl sem ga izvajati poteze, ki jih ne zmore nihče. Ima izjemen nadzor nad samim tempom igre in kirurško natančne podaje,« je svojemu soigralcu malce polaskal Giggs.

Najboljših deset nogometašev kluba po izboru navijačev:
1. Ryan Giggs
2. Eric Cantona
3. George Best
4. Sir Bobby Charlton
5. Cristiano Ronaldo
6. Paul Scholes
7. David Beckham
8. Roy Keane
9. Peter Schmeichel
10. Wayne Rooney