Sampaoli bo pet let vodil Messija in druščino

Dovčerajšnji trener španskega nogometnega prvoligaša Seville bo na čelu argentinske vrste do SP 2022 v Katarju.

Objavljeno
02. junij 2017 11.35
J. P.
J. P.

Buenos Aires - Dovčerajšnji trener španskega nogometnega prvoligaša Seville Jorge Sampaoli je novi argentinski selektor. Z vodstvom zveze je podpisal petletno pogodbo do konca svetovnega prvenstva leta 2022 v Katarju. Njegova prva naloga pa bo uvrstitev na mondial prihodnje leto v Rusiji, saj svetovnim podprvakom ne kaže dobro - štiri kola pred koncem kvalifikacij so namreč šele peti, kar jim zagotavlja dodatne kvalifikacije s predstavnikom Oceanije.

Sedeminpetdesetletni Samapoli bo novo funkcijo tudi uradno nastopil že čez teden dni v prijateljskem dvoboju z Brazilijo v Melbournu, medtem ko ga prvi kvalifikacijski izziv čaka konec avgusta proti Urugvaju v Montevideu. Za Sampaolija to ne bo prvi selektorski zalogaj, nase je namreč opozoril na klopi Čila, ki ga je vodil od leta 2012 do lani. Z njim je leta 2014 proti Braziliji izpadel v osmini finala svetovnega prvenstva, leto pozneje pa postal južnoameriški prvak, potem ko je v finalu odpravil ravno Argentino.

V novi vlogi bo skušal kar največ potegniti iz prvega zvezdnika izbrane vrste, Barceloninega virtuoza Lionela Messija. »Z Leom sva se slišala pred kratkim in delila navdušenje nad tem projektom. Z zvezo smo dogovorjeni do leta 2022, dovolj bo torej časa, da storimo nekaj koristnega za argentinski nogomet,« je poudaril naslednik Edgarda Bauze, ki je bil na vročem stolčku le za kratko, in Gerarda Martina