Sarma se vrača po poškodbi, krst v Torinu brez Birse

Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović bo v nedeljo vendarle dočakal svoj premierni nastop v dresu Interja.

Objavljeno
13. september 2012 17.43
Posodobljeno
13. september 2012 18.07
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Potem ko je začetek sezone v serie A izpustil zaradi poškodbe kolena, je slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović nared za svoj krstni nastop v dresu italijanskega prvoligaša Interja.

»Sarma« se je ekipi že pridružil na treningih, trenerju »nerazzurov« Andrei Stramaccioniju pa bo na voljo že za nedeljsko tekmo proti Torinu. Slednjemu se je nedavno pridružil njegov reprezentančni kolega Valter Birsa, ki je prestopil iz Genoe. Inter ima po prvih dveh kolih italijanskega prvenstva tri točke. Na uvodni tekmi s Pescaro je zmagal s 3:0, nato pa na San Siru z 1:3 klonil proti Romi.

Handanović je zaradi poškodbe kolena izpustil tudi tri reprezentančne akcije, prijateljsko tekmo z Romunijo in začetek kvalifikacij za SP 2014 s Švico in Norveško.

Handanović in Birsa pa krstnega nastopa v svojih klubih vendarle ne bosta doživela skupaj. Primorec se je namreč poškodoval že v uvodnih minutah kvalifikacijske tekme z Norveško, zdravniki so mu zaradi poškodbe stegenske mišice predpisali tritedenski počitek.

Torino je sicer Birso danes uradno predstavil kot novo okrepitev, slovenski reprezentant si je izbral številko 86.