Schalke ima svojega Götzeja

Nogometaš Schalkeja Julian Draxler je zaslužen za vodilni položaj v skupini E in še eden mnogih nemških upov.

Objavljeno
02. oktober 2013 23.36
J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana – Ob zvezdnikih, ki zasedajo medijsko pozornost v ligi prvakov, kar nekako v ozadju blesti nemški up Julian Draxler. Vezist, ki je najbolj zaslužen za vodilni položaj Schalkeja v skupini E, je tudi eden od najobetavnejših reprezentantov v »elfu«.

Če je Basel po senzacionalni zmagi nad Chelseajem samo pomislil, da bi lahko pomešal štrene favoritom, ga je prav Draxler hitro sklatil z oblakov. V 54. minuti je s pravo mojstrovino zabil edini gol na tekmi. »Kdor meni, da se mu je to le posrečilo, živi v zmoti. Na treningih zabija takšne gole kot za šalo,« je hitro ovrgel teorijo o naključnem golu tudi Schalkejev trener Jens Keller.

Schalke je med vsemi štirimi nemškimi klubi v tej sezoni lige prvakov kotiral najnižje, tudi v bundesligi mu gre slabo – v 7 kolih je zbral le dve točki več kot v Evropi! Toda med elito blesti prav Draxler, ki je tudi v Baslu še dvakrat, trikrat potrdil, da ima v nogah več dinamita kot sovrstniki. Očitno leta 2011 ni zaman dobil medalje Fritza Walterja, ki jo najbolj nadarjenim (U-18) nogometašem v Nemčiji podeljuje nemška zveza. Leto prej, denimo, jo je prejel Bayernov up prihodnosti Mario Götze, tedaj še v majici dortmundske Borussie. Zanimivo: pred meseci, ko so Bavarci speljali Porurcem Götzeja, si je želela Borussia kupiti prav Draxlerja, a ga je Schalke z bogato ponudbo priklenil nase do leta 2018.

»Seveda mi godijo primerjave z asi in zvezdniki, a pred menoj je še veliko trdega dela. Vadim, vadim in vadim, želim si napredovati iz dneva v dan. Ne razmišljam o drugem kot nogometu. Tudi v Baslu, ko mi je prišla žoga na nogo, sem le ustrelil kot na treningih,« ostaja skromen fant, ki je 20. septembra dopolnil 20 let. Igral je v vseh mlajših nemških selekcijah, zbral je tudi 7 tekem za članski »elf« in junija zabil gol Američanom. Postal je najmlajši nogometaš doslej, ki je nanizal 100 tekem za Schalke.

Draxler si ne dela utvar. Ve, da najtežje šele prihaja: tekme za vrnitev pod nemški vrh in zaporedna dvoboja (22. 10. in 6. 11.) s Chelseajem v ligi prvakov. »Vem le to, da bomo v primeru takšnega pristopa kot v Baslu uspešni tudi v prihajajočih tekmah z Augsburgom, Eintrachtom, Dortmundom in Hertho,« modro dodaja Draxler.