Schalke ni verjel vase, a je iztržil točko

Druge tekme nogometne lige prvakov: favoriziranemu Chelseaju le remi. Boateng osrečil Bavarce v 90. minuti.

Objavljeno
18. september 2014 01.52
M. F., šport
M. F., šport

Ljubljana – Münchenski Bayern si je v današnjem derbiju 1. kola lige prvakov priboril zmago nad Manchester Cityjem šele v 90. minuti, ko je zadel J. Boateng. Chelsea, favorit skupine G, v kateri se dokazuje Maribor, je remiziral proti Schalkeju (1:1). S trojčkom proti Bate Borisovu se je v dresu Porta izkazal Yacine Brahimi.

Pestro je bilo na Stamford Bridgeu, kjer je bil Schalke v gosteh enakovreden tekmec favoriziranemu Chelseaju (posest žoge 50 : 50 odstotkov). Jens Keller, trener nemškega moštva, je že pred dvobojem opozoril, da je klub na tekmah proti Chelseaju v pretekli sezoni dobilo svojo lekcijo: »Napake se kaznujejo. To smo se naučili iz lanskih dvobojev z Londončani,« je dejal pred tekmo, na kateri je pokazal, da so se njegovi fantje na ekipo Joseja Mourinha dobro pripravili.

V 11. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Cesc Fabregas s svojim prvim golom v dresu londonskega kluba, potem ko je ubežal kazni za storjeni prekršek. V 62. minuti pa je na končnih 1:1 izenačil Klaas-Jan Huntelaar. »Slabo smo začeli. Videlo se je, da ekipa ni prepričana vase. Vendar smo že v zadnjih minutah prvega polčasa nadaljevali bolje,« je povedal strelec za Schalke. »Imeli smo veliko priložnosti za gol, a igralcem nimam kaj očitati,« pa je remi komentiral trener Chelseaja Mourinho.

Derbi večera med Bayernom in Manchester Cityjem je pripadel Bavarcem. Čeprav je trener zmagovalnega moštva Josep Guardiola pred tekmo poudaril, da ne razmišlja o drugačnem razpletu kot zmagi, so se zanjo precej namučili. »Žogo sem dobro sprejel, rekel sem si: Moram jo brcniti v zgornji del mreže, kar sem tudi storil. Oblil me je val sreče, a zanj sem moral garati,« je po tekmi povedal strelec Boateng.

DANAŠNJI IZIDI 1. KOLA LIGE PRVAKOV

Skupina E - Bayern M. : Manchester City 1:0 (Boateng), Roma : CSKA 5:1 (Gervinho 2, Iturbe, Maicon, Ignašević avtogol; Musa); skupina F - Ajax : PSG 1:1 (Schöne; Cavani), Barcelona : Apoel 1:0 (Pique); skupina G - Chelsea : Schalke 1:1 (Fabregas; Huntelaar), Maribor : Sporting 1:1 (Zahović; Nani); skupina H - Athletic Bilbao : Šahtar D. 0:0, Porto : Bate Borisov 6:0 (Brahimi 3, Martinez, Lopez, Aboubakar).