Schweinsteiger z zlomljeno ključnico, Bayern v skrbeh

Na sinočnji tekmi lige prvakov med Bayernom in Napolijem jo je huje skupil nemški nogometaš Bastian Schweinsteiger.

Objavljeno
03. november 2011 07.56
Posodobljeno
03. november 2011 08.49
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Če se je nemški nogometni prvoligaš Bayern včeraj lahko veselil zmage nad Napolijem (3:2), s katero je naredil velik korak proti prvemu mestu v skupini A in uvrstitvi v osmino finala, je bilo vodstvo kluba lahko na drugi strani zaskrbljeno zaradi hude poškodbe, ki jo je utrpel napadalec Bastian Schweinsteiger.

Nemški nogometni reprezentant si je si namreč huje poškodoval ramo. Po trčenju z Napolijevim napadalcem Gokhanom Inlerjem je obležal na igrišču, od koder so ga odnesli na nosilih. Kot so pozneje sporočili iz kluba, si je Schweisteiger zlomil kljulnico, zato ga čaka nekaj tednov okrevanja. Za letošnje leto je Schweinsteiger tako vejretno že zaključil z igranjem, operacija poškodovane rame pa ga čaka že danes.

»Zaslužili smo si zmago, čeprav smo se v dveh kjlučnih trenutkih znašli pod velikim pritiskom. Napolijev drugi zadetek in poškodba Schweinsteigerja sta nas postavila v podrejeni položaj. Schweinsteigerjeva odsotnost bo za nas hud udarec. Igralci bodo seveda skušali zapolnit vrzel, vseeno pa je to za nas velika izguba,« je povedal trener Bayerna Jupp Heynckes.

Schweinsteiger bo zaradi poškodbe izpustil tudi prijateljsko z nemško reprezentanco, ki bo 11. novembra v Kijevu igrala proti eni od gostiteljic Eura 2012 Ukrajini.