Se bo po odhodu Terryja v reprezentanco vrnil Rio?

Nogometni trener Alex Ferguson je prepričan, da Rio Ferdinand ne bo nadomestil Johna Terryja v angleški reprezentanci.

Objavljeno
28. september 2012 15.08
FBL-ENG-PR-TERRY-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Angleška nogometna zveza (FA), ki je sinoči nogometaša Chelseaja Johna Terryja spoznala za krivega pri verbalnem obračunu z Antonom Ferdinandom, v reprezentanci ne bo več mogla računati niti na njegovega brata Ria Ferdinanda, je prepričan trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson.

Rio Ferdinand je iz reprezentančnega izbora selektorja Roya Hodgsona izpadel pred letošnjim evropskim prvenstvom. Mesto v angleški ekipi je na drugi strani dobil Terry, četudi so njegove rasistične žaljivke Ferdinandu že tedaj burile javnost. Kot so mnogi namigovali, se Hodgson za Ria ni odločil prav zaradi napetosti z njegovim bratom, sicer nogometašem moštva QPR.

Terry je bil zaradi žaljivk na sodišču sicer oproščen, vseeno pa mu je FA naložila kazen štirih tekem prepovedi, a nogometaš Chelseaja je že nekaj dni prej končal reprezentančno kariero.

Se bo zdaj Rio vrnil v reprezentanco? Njegov trener pri rdečih vragih meni, da ne. »Odločitev je seveda njegova. Vendar pričakujem, da ga niti ne bodo poklicali. Roy je svojo odločitev sporočil pred letošnjim eurom in mislim, da je ne bo spreminjal. Težko bi bilo stopiti korak nazaj in ga spet povabiti v reprezentanco, potem ko ga je enkrat že odkrižal. Če pa se to vseeno zgodi, bo odločitev Ferdinanova,« je povedal Ferguson.

»Ne vem, kaj bo storil, o tem se nisva pogovarjala. O tem bolj špekulirajo mediji, potem ko se je Terry odpovedal reprezentanci,« je še dejal izkušeni nogometni strokovnjak.

Hodgson je junija dejal, da se je Ferdinandu odpovedal povsem iz »nogometnih razlogov« in priložnost dal Garyju Cahillu. A se je slednji že na uvodni tekmi poškodoval, na njegov položaj pa je vskočil neizkušeni nogometaš Liverpoola Martin Kelly. Rio, ki je v reprezentanci zbral 81 nastopov, je vse to pospremil s precej grenkobe in tedaj dejal, da verjetno za reprezentanco niti ne bo več zaigral.