Se bo v Londonu ponovila zgodba Evraja in Suareza?

V angleškem nogometnem prvenstvu bodo od sobote do ponedeljka na sporedu tekme četrtega kola.

Objavljeno
15. september 2012 12.42
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Evropska nogometna prvenstva so po reprezentančnem premoru znova zaživela, tako da je tudi na Otoku, kjer bodo od danes pa do ponedeljka izpeljane tekme četrtega kola.

Ena izmed glavnih zgodb je mestni dvoboj Queens Park Rangersov in evropskega prvaka Chelseaja. Čeprav pogled na lestvico razkriva, da bodo drugi v vlogi velikega favorita - osvojili so šest točk, QPR le eno - pa bo tekma zanimiva zaradi ponovnega srečanja Antona Ferdinanda in Johna Terryja.

Spomnimo, kapetanu Chelseaja so očitali, da je verbalno napadel mlajšega izmed bratov Ferdinand, a je bil kasneje oproščen vseh obtožb. Nekaj podobnega se je zgodilo v primeru člana Manchester Uniteda Patrica Evraja in Liverpoolovega Luisa Suareza, ki je bil zaradi domnevnih zmerljivk kaznovan s prepovedjo nastopanja na osmih tekmah. Urugvajec se zaradi tega kasneje ni hotel rokovati s Francozom (v spodnjem videu), kar bi se lahko zgodilo tudi danes.

Vodstvo angleške premier lige je namreč sporočila, da se morajo igralci pred dvobojem nujno rokovati, kar pa ne pomeni, da bosta Ferdinand in Terry to dejansko tudi storila. Trener Chelseaja Roberto Di Matteo upa, da ne bo prišlo do morebitnih zapletov. »Upam, da bosta spoštovala pravila in se rokovala, tako da se bomo vsi lahko osredotočili na nogomet,« je dejal italijan na klopi evropskega prvaka.

Ta bo na današnjem dvoboju v vlogi velikega favorita, saj je na prvih treh tekmah vknjižil prav toliko zmag, medtem ko se njihovi mestni tekmeci navkljub številnim okrepitvam - moštvo so med drugimi okrepili Esteban Granero, Jose Bosingwa in Ji-Sung Park - soočajo s slabo formo in so osvojilo le točko.

Težko gostovanje Cityja

Aktualni prvaki, nogometaši Manchester Cityja, bodo danes gostovali na štadionu Britannia, kjer domuje Stoke City. Trener Cityja Roberto Mancini se bo neugodnemu nasprotniku moral zoperstaviti brez Garetha Barryja in Micaha Richardsa, medtem ko naj bi po poškodbi kolena manjšo minutažo dobil tudi argentinski zvezdnik Sergio Agüreo.

Izvrstni napadalec naj danes ne bi dobil večje priložnosti tudi zato, ker se bodo angleški prvaki v torkovem obračunu lige prvakov zoperstavili madridskemu Realu, tako da bodo morali člani obeh moštev prihraniti nekaj moči za pomemben začetek evropskega tekmovanja.

Na drugi strani je pri domačih še vedno poškodovan Jamie Ness, na voljo pa naj bi bila Matthew Etherington in Andy Wilkinson. Trener Toni Pulis bo na tekmi s Cityjem lahko računal na usluge napadalca Michaela Owna, ki je prišel iz Uniteda, kot tudi novinca Stevena Nzonzija (Blackburn) in Maurica Eduja (Rangers).

Van Perise in Kagawa pripravljena za dvoboj z Wiganom

Sir Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, je imel v zadnjih dneh kar nekaj skrbi glede stanja okrepitev Robina van Persija in Shinjija Kagawe, ki sta se poškodovala na reprezentančnih tekmah, a so te skrbi zdaj izginile.

Izkušeni Škot je namreč na včerajšnji novinarski konferenci razkril, da sta oba pripravljena na tekmo z Wiganom, ki je proti Unitedu izgubil kar 14 izmed zadnjih 15 tekem. Tudi rdeče vrage v tem tednu čaka dvoboj lige prvakov, v sredo bodo gostili turški Galatasaray.

Današnji dvoboj bo prav poseben za tri člane Uniteda, saj bodo Paula Scholesa (700. nastop za rdeče vrage), Ryana Giggsa (600. nastop v angleški ligi) in Ria Ferdinanda (400. nastop za United).

Pari četrtega kola:

Danes:

Norwich - West Ham (14.45)

Arsenal - Southampton (17)

Aston Villa - Swansea (17)

Fulham - West Brom (17)

Manchester United - Wigan (17)

QPR - Chelsea (17)

Stoke City - Manchester City (17)

Sunderland - Liverpool (19.30)

Jutri:

Reading - Tottenham (17)

Ponedeljek:

Everton - Newcastle (21)