Še drugi remi Slovencev

Enako kot včeraj s Francozi se je slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu tudi s Kazahstanom razšla z 2:2.

Objavljeno
11. december 2015 19.53
FUTSAL
J. P.
J. P.

Praga - Po včerajšnjem remiju s Francijo (2:2) je slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu tudi v drugem dvoboju drugega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto vknjižila točko, tokrat se je z 2:2 (1:2) razšla s Kazahstanom, s katerim se je v svojem 220. uradnem obračunu pomerila sploh prvič doslej.

Tokrat je selektor Andrej Dobovičnik uvodoma na parket poslal Roka Mordeja, Igorja Osredkarja, Kristijana Čujeca, Gašperja Vrhovca, namesto Alena Mordeja pa je med vratnici stopil Damir Puškar. Tekmeci (včeraj so s 3:1 odpravili Čehe) so dvakrat vodili - prvi je v 10. minuti zadel Čingiz Jesenamanov, za prednost ob polčasu je v 19. minuti poskrbel Dauren Nurgožin, slovenski strelec v prvem delu pa je bil Rok Mordej (11. minuta).

Tudi drugi polčas sta obeležila oba vratarja, le da je Puškar po grdem naletu enega od tekmecev konec dvoboja pričakal v bolnišnici, mrežo je nato nedotaknjeno ohranil Alen Mordej. Za izenačenje je v 29. minuti poskrbel Čujec. Statistika je bila rahlo na strani Kazahstana, čemur pritrjuje razmerje strelov v okvir vrat (18:13) in kotov (12:9). Zdaj imajo Slovenci usodo v svojih rokah v nedeljski tekmi z gostitelji Čehi (ob 16. uri). Dve najboljši zasedbi iz skupine bosta potovali v zadnji del kvalifikacij, ki bo na sporedu med 22. marcem in 14. aprilom prihodnje leto.

»To je bila vrhunska tekma, igrali smo precej bolje kot proti Franciji. Pokazali smo, da znamo in zmoremo, verjamem, da bo podobno tudi proti Čehom, proti katerim pa bo treba odigrati vsaj tako dobro kot danes,« je poudaril selektor Dobovičnik, Osredkar pa ga je dopolnil: »Pokazali smo pravi obraz in dokazali, kako se bori za barve domovine. S takšnim pristopom se nam ni treba nikogar bati. Prišli smo do velike točke, ki pa jo bo treba potrditi še v nedeljo.«