Sevilla je popustila, Sampaoli se seli na argentinsko klop

Jorge Sampaoli bo zapustil klop Seville, mesto selektorja argentinske reprezentance je bilo preveč mikavno. 

Objavljeno
27. maj 2017 00.24
SOCCER-CHAMPIONS-SEV-LEI/
N. Gr.
N. Gr.
Sevilla - Jorge Sampaoli se bo lahko usedel na argentinsko klop v vlogi selektorja nogometne reprezentance. Njegov zdajšnji delodajalec v španskem prvenstvu Sevilla je argentinskemu strokovnjaku prižgala zeleno luč za odhod, s čimer ni več ovir za prevzem nalog argentinskega selektorja.

Iz Seville so v petek sporočili, da so dosegli dogovor z argentinsko nogometno zvezo AFA, kar pomeni, da bo Sampaoli po novem lahko vodil zvezdnika Lionela Messija in druščino. V Sevilli sprva niso bili navdušeni nad željami njihovega trenerja, saj jih je Sampaoli popeljal do impresivnega četrtega mesta na prvenstveni lestvici v la ligi, pred Sevillo so se tako uvrstili le velikani Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid.

»To so bile moje sanje, argentinski trenerji takšne priložnosti ne moremo zavrniti,« je rotil Sampaoli. Njegove prošnje so bile uslišane, kajti Sevilla in AFA sta se dogovorila, da bo lahko Sampaoli zapustil mesto trenerja v Sevilli, da bi se lahko posvetil nalogam glavnega trenerja argentinske selekcije. Argentinci naj bi Sevilli plačali 1,5 milijona evrov odkupne klavzule za predčasno odpoved pogodbe s Sevillo, s katero ga veže sodelovanje do konca sezone 2017/2018.

Sedeminpetdesetletni Sampaoli je bil čilski selektor med letoma 2012 in 2016, leta 2015 pa je s to južnoameriško državo prvič v zgodovini osvojil južnoameriško prvenstvo, ko je v finalu ugnal nobenega drugega kot Argentino z Messijem na čelu.

Argentina se je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji prikazala v klavrni podobi. Po 14 krogih imajo aktualni svetovni podprvaki le 22 točk in so na petem mestu. Zveza se je aprila razšla z zdaj že bivšim selektorjem Edgardom Bauzo.