Shakespeare si je priboril dolgoročno pogodbo z Leicestrom

Craig Shakespeare bo tudi v naslednji sezoni vodil nogometaše Leicestra, lani presenetljive prvake v Angliji.

Objavljeno
08. junij 2017 20.48
Spain Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

Leicester - V Leicestru so se stvari v drugi polovici prvenstva močno umirile. Potem ko so bili prvaki še ob začetku koledarskega leta 2017 tik nad cono izpada, je slabe rezultate plačal Claudio Ranieri, ki je moral zapustiti klop Leicestra. Poteza je sprožila obče zgražanje nogometne javnosti, še posebej ko so v javnosti pricurljale informacije, da naj bi kar nekaj ljudi v klubu aktivno »rušilo« Ranierija. 

Eden izmed njih naj bi bil tudi dotedanji pomočnik Craig Shakespeare, ki je nato prevzel krmilo prve ekipe in umiril razmere v klubu, Leicester pa je prvenstvo končal varno na sredini lestvice. Shakespeare je bil sprva mišljen le kot rešitev do konca sezone, a se je izkazal in si priboril podpis nove, dolgoletne pogodbe.

»To je zame velik izziv, nova pot v moji karieri. Vesel sem, da lahko nadaljujem v klubu in da lahko sodelujem s temi ljudmi, s katerimi sem zelo povezan. Zahvaljujem se lastnikom in upravnemu odboru za zaupanje in podporo,« je ob podaljšanju pogodbe dejal 53-letnik. 

V klubu se poleti obeta nekaj kadrovskih sprememb, na izhodnih vratih naj bi bili (spet) Jamie Vardy, Riyad Mahrez in tudi mladi Demarai Gray, ki se je uveljavil v letošnji sezoni, želela pa naj bi ga tako Arsenal kot Liverpool.