Šimundža: K sreči so se menjave obrestovale

Marco Silva: Naredili smo vse, kar je bilo možno, več kot tekmec. Lahko torej rečem, da smo osvojili le točko in izgubili dve.

Objavljeno
18. september 2014 01.34
NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Po zgodovinski prvi domači točki nogometašev Maribora v ligi prvakov so bili v taboru vijoličastih kajpak zadovoljni s končnim razpletom (1:1), ki ga je zrežiral rezervist Luka Zahović v drugi minuti sodnikovega dodatka. »Kot smo napovedovali: v vsakem dvoboju gremo na zmago. Videli smo, da je raven igre zelo visoka; lahko bi zmagal tekmec, lahko tudi mi. Sporting je tehnično odlično podkovana zasedba, a verjeli smo, da lahko zadanemo in izenačimo, naposled je bil neodločen izid pravičen. Pred odmorom smo pričakovali takšno igro, spoznali smo kakovost in hitrost lizbonskega moštva. Vedeli smo, da bo prevzel pobudo, nam pa je sprva manjkal kanček predrznosti. Nisem bil zaskrbljen ali presenečen. V zadnjih 15, 20 minutah pa smo se znašli v težavah in tudi prejel gol, k sreči pa so bile menjave uspešne in so pripeljale tekmo v želeno smer,« se je razgovoril trener slovenskega šampiona Ante Šimundža.

Njegov kolega na klopi Sportinga, komaj 37-letni Marco Silva, je bil nekoliko manj zgovoren: »Naredili smo vse, kar je bilo mogoče, več kot nasprotnik. Lahko torej rečem, da smo osvojili zgolj točko in izgubili dve. Imamo dobro zasedbo, resno delamo, Nani je kakovosten mož in nam ogromno pomaga, ne more pa vsega opraviti sam. Ne želim pa delati primerjav s prejšnjimi moštvi.«