Šimundža: Takšen poraz je lahko spodbuda

Trener Maribora Ante Šimundža po porazu proti Wiganu že pogleduje proti nedeljskemu derbiju z Olimpijo.

Objavljeno
04. oktober 2013 12.26
Britain Soccer Europa League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Po sinočnjem porazu Maribora v 2. kolu evropske lige proti Wiganu (1:3), je bil trener Ante Šimundža precej razočaran zaradi slabega začetka na trenerski klopi vijoličnih. Vseeno je priznal, da njegovo moštvo ni bilo tako daleč od izenačenja, zato je takšen poraz lahko tudi spodbuda za naprej.

»To je bila pestra, zanimiva tekma, ki je po prvem zadetku šla v neželeno smer. Žal je vratarjeva napaka pomagala Wiganu k dobri otvoritvi, vendar je imel Jasmin Handanović pred tem in pozneje nekaj dobrih posredovanj. Bilo je precej dobrih zadev, veseli me odziv ekipe, ki je pokazala ustrezno voljo, željo,« je uvodoma povedal nekdanji igralec in pomočnik, danes pa glavni trener Mariborčanov. 

Kot je izpostavil, so njegovi varovanci po doseženem zadetku ob koncu tekme prevzeli pobudo, izenačenje ni bilo tako daleč. »Ob odličnem udarcu Marcosa Tavaresa smo bili blizu, zelo blizu. Ko smo z vsemi močmi napadali za izenačenje, pa se nam je zgodil tretji gol ... Na takšnem nivoju so vse napake kaznovane in Wigan jih je učinkovito izkoristil,« je priznal Šimundža.

Kljub porazu, je trener iz tekme potegnil nekaj pozitivnih smernic. »Takšna tekma je lahko tudi spodbuda za v prihodnje, seveda pa nas čaka še veliko dela do želene podobe ekipe,« je povedal po svoji prvi evropski preizkušnji. Kot je dejal, se vsaka ekipa iz vsake tekme lahko veliko nauči, a priznal, da se te napake v prihodnje ne smejo več ponavljati. »Napake se preprosto dogajajo. So sprejemljive, seveda če se v naslednjih dneh popravijo. Naredili bomo vse, da se nam scenarij iz Wigana, ko smo zadetek prejeli tudi po napaki vratarja, ne bi več ponovil,« je po tekmi dejal Šimundža.

Moštvo zdaj čakajo nove preizkušnje, že danes se bodo začele priprave na nedeljski večni derbi proti Olimpiji. »Wigan nas nikakor ni presenetil, dobro smo se pripravili nanj. V drugem polčasu smo bili konkretnejši v napadu, je pa res, da se vsega ne da narediti v dveh ali treh dneh. Čaka nas še ogromno dela in mislim, da bomo v kratkem pokazali drugačen obraz. Zdaj je dovoljeno le razmišljanje o Olimpiji. Vemo kako želimo delati, čaka nas ogromno teka in gibanja v napadu ter obrambi in na tem bomo delali v prihodnje,« je še dejal Šimundža.