Šimundža: V Wigan gremo po zmago

Novi trener Maribora Ante Šimundža pred četrtkovo tekmo evropske lige proti Wiganu napoveduje boj na zmago.

Objavljeno
02. oktober 2013 13.38
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Nogometaši Maribora bodo v četrtek pod vodstvom novega trenerja Anteja Šimundže igrali drugo tekmo skupinskega dela evropske lige, njihov nasprotnik bo angleški drugoligaš Wigan (21.05).

Mariborčani so tekmovanje začeli z domačim porazom proti Rubinu iz Kazana (2:5), angleški predstavnik pa je na gostovanju pri belgijski ekipi Zulte Waregem osvojil točko (0:0).

V taboru slovenskih prvakov so med obema tekmami zamenjali trenerja - namesto Anteja Čačića je klub prevzel njegov soimenjak Ante Šimundža, ki v četrtek napoveduje boj na zmago:

»Mi gremo na vsako tekmo po zmago, ne glede na to, kdo je na drugi strani, kakšen pa je realen domet, to pa je druga stvar. V Wigan gremo po zmago. To pomeni, da bomo motivirano nastopili in kot sem že dejal, vsak, ki obleče dres, mora pokazati željo in voljo. Vse ostalo, kar bo prinesla tekma, pa je odvisno od nasprotnika in naše dnevne forme. Fantje so že spoznali angleški nogomet. Ta je zelo čvrst in dinamičen. Tukaj pričakujem njihovo reakcijo, predvsem v kočljivih in nepredvidljivih situacijah, da odreagirajo s svojimi izkušnjami, ki so si jih nabrali v dveh letih igranja v evropski ligi. Predvsem se Angleži razlikujejo po čvrstosti v duelih. Tudi mi delamo na moči, veliko vprašanje pa je, ali si se pripravljen v takšnih dvobojih postaviti ali ne. Pričakujem željo, da so pripravljeni pretrpeti kakšen prekršek in iz tega priti ven kot zmagovalci,« je pred odhodom v Anglijo dejal Šimundža.

Viler: Imamo možnosti za zmago

Branilec mariborskega moštva Mitja Viler je prepričan, da se lahko slovenski prvaki z gostovanja vrnejo z vsemi tremi točkami:

»Začenjamo novo zgodbo, poskusili bomo zmagati, mislim da imamo možnosti. Prav gotovo ne bo lahko, a treba je iti napadalno, imeti cilj, morda se bo kaj iz tega izcimilo. Vidi se, da imajo luknje v obrambi, ko bomo imeli žogo, jih bomo skušali izigrati. Treba je zdržati uvodni pritisk, ne vem sicer kako so pripravljeni, trener je rekel, da so v prvem polčasu dinamični, potem se nekoliko ustavijo. Kolikor poznam angleški nogomet, ne dajo veliko na evropski pokal in tu je naša priložnost. Prvih 20 minut jih bo treba umiriti, pokazati, da se nismo ustrašili in potem bo prav gotovo lažje,« je povedal Viler.

Mariborčani so na pot krenili ob 10. uri. Prvi del poti bodo opravili z letalom, ki bo pristalo v Manchestru, nato pa jih čaka še 40-kilometrska vožnja z avtobusom do Wigana. Slovenski prvaki bodo imeli prvi trening ob 20. uri po slovenskem času, četrtkova tekma pa se bo začela ob 21.05.