Skomina že tretjič v sezoni med elito

Najboljši slovenski nogometni sodnik bo v sredo delil pravico v dvoboju lige prvakov med Borussio M. in Sevillo.

Objavljeno
23. november 2015 15.29
sipic/nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Primorski nogometni sodnik Damir Skomina, ki ga je po nedavnem večnem derbiju trener Maribora Krunoslav Jurčić označil kar za najboljšega delilca pravice v Evropi, je v tej sezoni zelo aktiven v dvobojih lige prvakov. Piskal je že v obračunih prvega (Manchester City - Juventus) in tretjega kola (Dinamo Kijev - Chelsea), zdaj pa ga v sredo čaka tretji izziv na tekmi skupine D med Borussio Mönchengladbach in Sevillo ob 20.45 na štadionu Borussia-Park.

Gre za dvoboj zasedb, ki imata le še teoretične možnosti za preboj v izločilne boje tega tekmovanja, saj je nemški predstavnik doslej vpisal zgolj dve točki (na prvo zmago torej še čaka), španski pa točko več. V precej boljšem položaju v tej skupini sta vodilni Manchester City (9 točk) in finalist minule sezone lige prvakov Juventus (8), ki jima je Skomina sodil sredi septembra. Devetintridesetletnemu Koprčanu bodo v sredo pri delu pomagali Jure Praprotnik in Robert Vukan kot pomočnika, Slavko Vinčič in Mitja Žganec kot dodatna pomočnika in Manuel Vidali kot četrti sodnik.

Borussii Skomina še ni sodil, Sevilli pač dvakrat - in obakrat (v dveh zaporednih polfinalih evropske lige) je zmagala z 2:0.