Skrivnostna novinarska konferenca Domžal

Po dveh tekmah in točki je nogometni prvoligaš ukrepal in se bržčas razšel s trenerjem Andrejem Razdrhom.

Objavljeno
14. junij 2020 16.14
Posodobljeno
14. junij 2020 16.34
Po odhodu Simona Rožmana na Reko je trenerske vajeti Domžal prevzel Andrej Razdrh, ki pa mu ni uspelo utrditi moštva v sredini lestvice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ljubljana - Andrej Razdrh je vse bliže slovesu od Domžal. Klub uradno še ni potrdil, da se je razšel s trenerjem, a je za jutri (13.00) sklical izredno novinarsko konferenco, na kateri bo predstavil korenite poteze, potem ko je tudi zaključni del sezone začel neprepričljivo.

Kot kaže, je bil za 43-letnega Ljubljančana usoden neodločen izid v Kranju, kjer so si Domžalčani obetali, da bodo osvojili poln izkupiček in začeli pohod proti sredini lestvice. Namesto tega so se z igralcem manj rešili z izenačujočim golom Senijada Ibričića v 86. minuti.


Domžale še vedno na predzadnjem mestu v ligi


Domžale so na predzadnjem, devetem mestu s točko manj od Triglava (27:28). Če bodo končale na predzadnjem mestu, se bodo v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SNL pomerile z Gorico.

image
Sedem zmag je na domžalski klopi dosegel Andrej Razdrh. FOTO: Jure Eržen/Delo


Razdrh je na domžalsko klop sedel lanskega septembra po odhodu Simona Rožmana na Reko in prvo tekmo vodil v 9. kolu. Sezono je začel pri sežanskemu CB24 Taboru, ki ga je tudi popeljal v 1. SNL preko dodatnih kvalifikacij, ko je izločil Gorico. Pod Razdrhovo taktirko so Domžale, ki bodo v sredo igrale v Velenju, zmagale sedem tekem, zadnjo pa v 20. kolu v Stožicah proti Olimpiji. Zeleno-bele bodo naslednjo nedeljo v 29. kolu tudi gostile.


Kavčič, Stojanović, Zupan, Mojsilović, ...


image
Tomaž Kavčič je nazadnje vodil Slovenijo. FOTO: Jože Suhadolnik


Po vsej verjetnosti še ne bodo izbrale novega trenerja, temveč vršilca dolžnosti. Za ta položaj lahko kandidirata Razdrhov pomočnik Darko Karapetrović ter še dva klubska trenerja: vodja mladinskega nogometna centra Jernej Javornik in trener selekcije do 19 let Darko Birjukov.

image
Slaviša Stojanović je nazadnje vodil Latvijo. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters


Kandidatov za trenerja Domžal, ki imajo razmeroma urejeno finančno poslovanje, kar jim je omogočila tudi lanska prodaja Benjamina Šeška v Salzburg za 2,5 milijona evrov, je več. Med drugimi so blizu možnosti prevzema nekdanja selektorja Slaviša Stojanović in Tomaž Kavčič, ki premoreta največ izkušenj z vodenjem klubov, pa strokovni komentator pri TV Slovenija Branko Zupan, bivši trener Stevan Mojsilović ...