Slab obisk Dinamove tekme, Čačić predlaga odpoved kajenju

Dvoboj nogometne lige prvakov med Dinamom in Portom si je v Zagrebu ogledalo le 4638 ljudi.

Objavljeno
19. september 2012 14.44
SOCCER-CHAMPIONS/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zagreb - V zagrebškem nogometnem moštvu Dinamo so stvari kljub uvrstitvi v elitno ligo prvakov vse prej kot idealne, kar je dokazala tudi včerajšnja tekma s Portom (0:2).

To si je namreč ogledalo le 4838 ljudi, kar gre pripisati številnim dejavnikom. Glavni razlog za slabo obiskanost Maksimira je prav gotovo spor navijačev s podpredsednikom Zdravkom Mamićem, poleg tega se nekateri sklicujejo na drage vstopnice, saj so se cene paketov za ogled treh tekem gibale med 53 in 135 evri, za posamezne pa je bilo treba odšteti vsaj trideset evrov.

Čačić: Odpovejte se kajenju

Svoje mnenje o slabi obiskanosti tekem je podal tudi podpredsednik hrvaške vlade Radomir Čačić, ki je navijačem pojasnil, da finančna kriza ne bi smela biti razlog za prazne tribune Maksimira, saj denar lahko privarčujejo na drugačen način. »Vsak bi lahko našel denar za ogled lige prvakov. Za začetek naj ljudje nehajo kaditi, da bodo lahko privarčevali denar za vstopnice,« je dejal Čačić.

Nogometaši Dinama so v pretekli sezoni izgubili vseh šest tekem rednega dela in postali najslabše moštvo v zgodovini tekmovanja, v letošnji pa sta poleg Porta njegova nasprotnika še Dinamo iz Kijeva in Pariz Saint Germain. Zagrebčani bodo svojo naslednjo tekmo lige prvakov igrali tretjega oktobra, ko bodo gostovali pri Dinamu.