Slab vikend Kekovih fantov med »azzurri«

V nogometu pridejo dobre in slabe predstave, jasno. Številčna kolonija slovenskih nogometašev na Apeninskem polotoku iz tedna v teden okuša realnost krutega profesionalizma v italijanskem prvenstvu, podobno je bilo tudi v zadnjih dneh.

Objavljeno
21. februar 2011 14.58
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana - Če so navijači pogosto peli hvalospeve Josipu Iličiču, Arminu Bačinoviču, Boštjanu Cesarju in drugim Kekovim fantom v serie A, se Slovenci to pot niso odrezali najbolje.

»Da sem osebno naročil Pastoreju in Iličiču, naj varčujeta s svojimi močmi? Dajte no, to je žaljenje moje inteligence. Varčevanje je za varčevalce ... To sta igralca s posebnimi značilnostmi, ki lahko tudi v primeru istočasnega igranja na igrišču delujeta vrhunsko,« je po porazu Palerma v Bologni povedal trener Sicilijancev Delio Rossi, ki po drugi zaporedni »ničli« vse težje prenaša napade kritikov, predvsem predsednika Zamparinija.

Palermo: Najboljši Anđelkovič

Najboljši od trojice Slovencev na tekmi je bil štoper Siniša Anđelkovič, za katerega so ob najvišji oceni med gosti (6) zapisali: »Odlična telesna pripravljenost, dober člen obrambe Palerma. 'Pobral' je prav vse žoge, ki so jih hoteli poslati mimo njega.« Ob zmagi Bologne z 1:0 (Reneja Krhina ni bilo v kadru gostiteljev) to pot nista izstopala Bačinovič (5,5) in Iličič (5). Prvi naj ne bi bil »prav nič viden in se ni uspešno meril v dvobojih z Perezom in Mudingayem«, »Jojo« bi nemara potreboval počitek. Verjetno je na tem tudi kaj resnice, dejstvo pa je, da se za slovenske adute na Apeninih začenja težko psihološko obdobje, ki se ne bo končalo pred 25. marcem in tekmo Slovenija - Italija ...

Milan še na vrhu, Cesar avt

Jasmin Kurtič (Palermo) je obsedel na klopi, konec tedna pa je bilo na sceni še nekaj naših legionarjev med »azzurri«: vratar Samir Handanovič (Udinese) je ostal nepremagan, ves igralni čas sta preživela na igrišču tudi vratarja Jasmin Handanovič (Empoli) in Vid Belec (Crotone). Zanimivo je bilo tudi v Veroni, kjer je Chievo gostil vodilno moštvo prvenstva Milan. Ibrahimović & Co. so prišli do sporne zmage (1:2), saj so prešli v vodstvo po očitnem igranju z roko Robinha, ki je nato sprožil strel mimo Boštjana Cesarja. Čvrsti Kekov štoper je na tekmi prejel dva rumena kartona (14, 84) in skromno oceno 5. Bojan Jokič je igral od 70. minute.

Kljub avtogolu Novakoviča pomembna točka za Köln

Že v soboto sta se merila v bundesligi Milivoje Novakovič in Mišo Brečko. Njun Köln je iztržil pomembno točko pri Hoffenheimu (1:1), pri čemer je nadaljeval svoj strelski niz tudi »Novagol«, le da tokrat v lastno mrežo. Oba sta igrala vso tekmo. V Nemčiji sta igrala še Goran Šukalo (Duisburg, vso tekmo) in Zlatko Dedič (do 89.), ki je podal za drugi gol Bochuma. Vseh 90 minut so igrali še Marko Šuler (Gent), Aleksander Radosavljevič (Haag), Valter Birsa (Auxerre, dobra ocena 6) in Robert Koren (Hull), Zlatan Ljubijankič (Gent) pa do 86. minute. Tim Matavž (Groningen) ni igral, Dalibor Stevanovič (Vitesse) v sodnikovem podaljšku.