Slovenci brez prave priložnosti

V slovenski reprezentanci si je na včerajšnji tekmi z Estonijo najvišjo oceno prislužil vratar Samir Handanović.

Objavljeno
09. september 2014 09.52
Samir Handanović,Ljubljana Slovenija 04.09..2014
J. S., poročevalec
J. S., poročevalec
Talin – Slovenska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji izgubila na gostovanju v Estoniji z 0:1. Kakšne ocene so si prislužili slovenski nogometaši?

Samir Handanović (6): V prvem polčasu brez resnega dela, izlet v prazno po kotu v 58. minuti ni bil kaznovan.

Andraž Struna (5): Osredotočen je bil na Zenjova, posledično je igral premalo napadalno, a tudi to ni pomagalo.

Boštjan Cesar (5,5): Zenjov ga je v prvem polčasu dobro zavrtel, četudi je bil tedaj prav »Cesi« najmanj kriv. Do gola pa ne bi smelo priti.

Miral Samardžić (5,5): Korektno je oddelal večino posla, ni bilo večjih napak, toda pri golu je sokriva celotna obramba.

Mišo Brečko (5,5): Vseskozi je bil osamljen, četudi se je nenehno odkrival, a uporabne žoge zanj ni bilo.

Dalibor Stevanović (5): Poljaku je v poljščini povedal, da ga je Antonov že trikrat udaril s komolcem, toda pordečel je sam, potem ko je dvakrat zamudil.

Kevin Kampl (5): Katanec mu je nenehno govoril, naj gre ven, na krilo, in ne v zvezno vrsto. Odpovedal je tako kot drugi nosilci igre.

Jasmin Kurtić (5): Resda se je boril, a v Firencah bo moral igrati veliko bolje, če bo želel prepričati Montello. Zabeležili smo predvsem nenatančne podaje in izgubljene žoge.

Rajko Rotman (5,5):
Dobro je zapiral bok, ko je Brečko potegnil naprej, odvzel največ žog, toda pri gradnji akcij ga ni bilo. Iz podobnega položaja, kot je želel Rotman v 76. minuti, je načel estonsko mrežo Ibrahimović.

Josip Iličić (5,5): Ko je potegnil naprej, so mu čuvaji le stežka sledili. Izgubil je večino dvobojev v obrambi in visokih žog.

Milivoje Novaković (5,5): Vseskozi je vpil in gestikuliral, naj mu dajo žogo po tleh, soigralci pa so »iskali« le visoke podaje in povratne žoge.

Valter Birsa (5): Lahko bi preprečil estonsko podajo za gol v slovenski kazenski prostor ... Velja podobno kot za Iličića: oba sta preslabo telesno pripravljena.

Selektor Srečko Katanec (5,5): Če Slovenija ne more igrati enakovredno niti v Talinu, mora Ljubljančan razmišljati celo o večji spremembi sistema igre. Gostje si namreč niso priigrali niti ene prave priložnosti za gol. Zaman upa, da bodo njegovi aduti prišli na zbor bolje pripravljeni kot tokrat.