Slovenci marca z Makedonijo in Severno Irsko

Katančeva četa se bo z Makedonijo pomerila 23. marca na Bonifiki, s Severno Irsko pa pet dni pozneje v Belfastu.

Objavljeno
15. december 2015 11.46
*tre* nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska nogometna reprezentanca bo marca prihodnje leto odigrala dve prijateljski tekmi. Že pred dnevi so iz nasprotnega tabora potrdili, da se bodo izbranci selektorja Srečka Katanca 23. marca na Bonifiki pomerili z Makedonijo, pet dni pozneje pa naše fante čaka še gostovanje v Belfastu pri Severni Irski.

S tema prijateljskima tekmama bodo slovenski nogometaši tudi začeli priprave za nov kvalifikacijski cikel za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. V kvalifikacijski skupini F so še Anglija, Slovaška, Škotska, Litva in Malta.
Z Makedonijo se je Slovenija doslej pomerila že trikrat v prijateljskih dvobojih in vselej potegnila kratko. Leta 1993 je tekmec v Kranju zmagal s kar 4:1, leto dni pozneje v Skopju z 2:0, nazadnje pa sta si zasedbi stali nasproti novembra 2012, ko je bila Makedonija v Skopju vnovič boljša s 3:2. To je bila tudi zadnja tekma Slaviše Stojanovića na selektorskem stolčku, zamenjal ga je Katanec, svojčas tudi makedonski selektor.

S Severno Irsko pa so bili naši fantje v preteklih letih redni tekmeci v kvalifikacijah. V prvem medsebojnem obračunu leta 2008 v Ljudskem vrtu so gostitelji zmagali z 2:0, Otočani so jim vrnili leto pozneje na Windsor Parku (1:0), tudi leta 2010 v Mariboru je bila Katančeva četa prekratka (0:1). Zadnji dvoboj ekip je bil 29. marca 2011, gledalci pa v kvalifikacijah za euro 2012 v Belfastu niso videli zadetkov.