Slovenci marca z Makedonijo

Prijateljski dvoboj bo 23. marca 2016 v Kopru, v vseh treh dosedanjih medsebojnih obračunih boljši Makedonci.

Objavljeno
11. december 2015 21.26
Macedonia Slovenia Soccer
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska moška nogometna reprezentanca, ki se skozi dodatne kvalifikacije ni prebila na evropsko prvenstvo v Francijo (zanjo je bila usodna Ukrajina), je našla tekmeca za marčevski prijateljski termin. Izbranci selektorja Srečka Katanca si bodo 23. marca v Kopru stali nasproti z Makedonijo, kar je na svoji spletni strani že potrdila makedonska nogometna zveza.

Doslej so se Slovenci, ki trenutno zasedajo 61. mesto na svetovni jakostni lestvici, z Makedonci, ta hip 136. izbrano vrsto sveta, pomerili trikrat, vselej v prijateljskih dvobojih, niso pa še vpisali zmage. Leta 1993 so jih tekmeci v Kranju odpravili s kar 4:1, leto dni pozneje je bilo v Skopju 2:0, leta 2012 pa prav tako v makedonskem glavnem mestu 3:2.

Katanec prihodnjega tekmeca sicer odlično pozna, saj je bil od februarja 2006 do aprila 2009 selektor makedonske članske reprezentance, ki je v zadnjih kvalifikacijah za euro zasedla zadnje mesto v skupini C z zgolj po eno eno zmago in remijem, pred njo je bil celo Luksemburg.